17 Şub 2010

Welkom de Heer Hiddink!

Mahmut Özgener ve Lütfi Arıboğan'ı tebrik ediyorum! Kafalarında ki düşünce yabancı bir teknik direktör bulmaktı, olabilecek en iyi hocayı getirdiler. Guus Hiddink, kulüp takımı çalıştırmak konusunda pek bir isteksiz son yıllarda. Hatır gönül çalıştırdığı Chelsea'yi saymazsak, bundan sonra çalışmayacaktır kulüplerde. Zaten kulüp çalıştırmak enerji isteyen bir iş ve Hiddink kendini enerji açısından eskisi gibi hissetmiyor.
Hiddink'in Milli Takım için uygulayacağı 2 sistem var geçmişe bakarak yorumlarsak. 4-3-3 ve 2 iç orta sahalı 4-1-2-1-2. Hiddink'in orta üçlüyü ayağa top yapabilen, vizyonu geniş, hücumda da etkili ama savunmada pres yapabilen çapalardan kuracağını düşünüyorum. Türkiye'de buna elverişli oyuncularımız var. Emre, Hamit Altıntop ve Nuri Şahin bence bunun için biçilmiş kaftan. Arda Turan, eğer Hiddink'i can kulağıyla dinlerse yeni bir Arshavin olabilir. Bu 3 lünün önünde oynayacak isim olur. Milli takımımızın zaten hücum anlamında ki yetenekleri çok iyi durumda. Tuncay, Arda, Semih, Sercan, Volkan Şen, Özer Hurmacı ve benim İtalya liginin klasik santraforlarına benzettiğim Umut Bulut hücum ekibimiz. Burada Umut Bulut'a ayrı bir parantez açma ihtiyacı hissettim .Umut, inanılmaz goller kaçırabilen fakat ummadığınız pozisyonlardan gol çıkarabilen, Tuncay'la birlikte hücum presi yapabilecek en iyi silahlarımız. Savunmanın sağı ve solu için tercihlerinin değişmeyeceğini düşünüyorum. Gökhan Gönül ve Hakan Balta zafere gitmek için bize yeterli. Ancak, Hiddink'in başının çok ağrıyacağı nokta stoperlerimiz. Gökhan Zan ve Servet ikilisini aklı başında hiç bir hoca kullanmaz. Burada enteresan tercihlere gidip, beklemediğimiz yıldızlar çıkarabilir kurt hoca.
Beklemediğimiz yıldızlar konusunda ise gerçekten yetenekli olup ulusal takımda fırsat bulamayan gençlerimizin bence bu dönemde takıma dahil olup, önemli işler yapacaklar. Sercan, Ceyhun Gülselam, Ali Turan, Eren Güngör, Sezer Öztürk, Caner Erkin, Nuri Şahin, Tunay Torun aklıma bir çırpıda gelen isimler. Hiddink elbette ki bizi hem Polonya/Ukrayna hem Brezilya'ya götürür. Benim Hiddink'ten beklentim ise tıpkı Piontek ve Derwall gibi yıllar sonrada anılıp, getireceği ekolle 15-20 senelik bir süreçte bizi ileri seviyeye taşıması. Umarım bu 4 yıllık anlaşmadan sonra Hiddink zamanı ve Hiddink sonrası diye gururla anlatacağım anılarımız olur. Bizim herşeyden çok buna ihtiyacımız var.
Piontek ve Derwall'den konu açılmışken bir noktaya daha değinmekt fayda var. Peki yeni Mustafa Denizli ve Fatih Terim'lerimizi çıkarabilecek miyiz? Oğuz Çetin ve Engin İpekoğlu'nda ben o kumaşın olduğunu düşünmüyorum. Abdullah Avcı'nın Guus Hiddink'in yanında görevlendirilmesini beklerdim. O kumaş genç teknik direktörlerimiz arasında bir tek onda var çünkü. Zira bu da bizim için çok önemli. Hiddink'ten sonra Oğuz veya Engin'e bırakabilir miyiz koltuğu? Halbuki Abdullah Avcı hem ülkenin gençlerini iyi tanıyor, hem de gelecek için korkmadan koltuğu ona emanet edebiliriz. Abdullah Avcı, Klinsmann'ın yanında ki Joachim Löw rolünü çok daha iyi götürürdü.
Milli takım için yeni ve farklı bir dönem başlıyor. Biz milli takımına önem veren bir ülkeyiz. Hiddink bu ülkeye yabancı değil ve bizim gibi yükseliş ve zafer arayan ülkelere çok yardımcı oldu. Bu sefer acı bir mağlubiyetten sonra "İşte 7 gol yiyen eşekler bunlar" diyip soyunma odasında fotoğraf çektirtmez ve acı bir şekilde ülkeden ayrılmaz umarım.

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir