15 Oca 2010

Pic Of The Day


Gecenin bir yarısı oynanan maçta (evet Copa Del Rey 23.00 maçlarına kıl oluyorum) Atletico Madrid Recreativo Huelva karşısında 4-0 öne geçmesine rağmen skor bir anda 4-1 olduğunda "yüz yüz kuyruğuna gel!" lafının İspanyolcası tribünlerde ağızdan ağıza dolaşmış olmalı diye tahmin ediyorum. Fakat 84'te Simao, Vicente Calderon'u sevindiren 5. golü atarak turu Madrid'e getirdi ve sonrasında Gooolaaazo diye haykırarak bu kareyi bizlerle paylaşmış oldu.

14 Oca 2010

Pic Of The Day: Lucas Neill Galatasaray'da

Lucas Neill Galatasaray'da. Devre arasında gerçekleşen bu transfer gayet yerinde oldu. Everton'da UEFA'da oynamamış olması, Galatasaray'da hem Avrupa'da hem de ligde forma giyeceği anlamına geliyor Lucas Neill'ın. Avustralya'da da Galatasaray'ın adı daha fazla anılacak anlaşılan. Bu transfer dışında bir de santrfor transferi yakın zamanda gelebilir. Malum Baros hala iyileşmedi ve daha en az 1 ay dönemeyecek. Tetikte olalım...

13 Oca 2010

Malaga'ya Sevgiler

Efes Pilsen için yola devam ya da tamam gecesiydi bu gece. Litvanya'da Lietuvos Rytas'ın Unicaja Malaga'ya yenilmesi, Efes Pilsen'in Fransa'da Entente Orleanaise'ı mağlup etmesi gerekiyordu. Efes Fransa'da 60-75 kazanırken, Litvanya'dan gelecek olumlu haber beklenmeye başladı kısa bir süreliğine. Nitekim az önce tamamlanan bahsettiğimiz maçın son saniyelerini izlerken heyecanlanmadım da değil hani. Son hücum Rytas'taydı, 7.1 saniye kalmıştı... Malaga'nın iyi defansına Rytas'ın bilinçsiz hücumu eşlik edince Malaga sahadan 71-73 galip ayrılarak Efes'e Top 16 biletini göndermiş oldu.

Bu grupta Efes'in gruptan çıkmak adına son saniyeleri beklemesi üzüntü vericiydi. Bu kadronun çok daha önceden Top 16'yı garantilemesi gerekirdi. Efes'in Top 16'da daha bilinçli ve kendine yakışan maçlar çıkartmasını dileyerek bol şans dileyelim öyleyse.

Bir Sürpriz Daha

Afrika Uluslar Kupası'nda artık alışılan sürprizlere bir yenisi daha eklendi. Kamerun'u 1-0 mağlup eden Gabon, kupaya hem güzel başlamış oldu hem de uzun süre sonra Kamerun'u mağlup etmeyi başardı. Gabon'un golü ise Hull City'nin forveti Daniel Cousin'dan geldi.

Gruplar Belli Oldu

ULEB Cup'ta son 16'ya kalan Galatasaray CC ve Türk Telekom'un rakipleri belli oldu. Galatasaray J Grubu'nda Valencia, Unics Kazan ve Hapoel Jerusalem ile eşleşti. Ayrıca bu gruba nedir ne değildir bilmeden kolay bir grup diyenin alnını karışlarlar.

Türk Telekom'un son 16'ya kalması biraz mucizevi gerçekleşmiş olsa da, onları da burada görmek güzel. L Grubu'nda Kızılyıldız, Gran Canaria ve Cez Nymburk ile eşleştiler. Gruplarda maçlar 26 Ocak-9 Mart arası oynanacak, çeyrek finaller ise 24 Mart'ta başlayacak.

12 Oca 2010

Yılmaz Vural Faktörü

Beşiktaş 1 - 3 Kasımpaşa
Son Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş, bu sezon grubunda daha puan bile göremedi. Kasımpaşa bugün hülleci gibiydi. Beşiktaş "defol!" dedikçe Yılmaz Vural'ın sihirli değneği daha bir ışıldadı sanki. Kasımpaşa'dan çok olay Yılmaz Vural'da bittiği için, kendisini ayrıca kutlamak lazım. Her takımın başında böyle bir deli olsa ligin izlenebilirliği de artar. Yılmaz Vural'ı hafife alanlar için Beckenbauer ile beraber teknik direktörlük sertifikasını aldıklarını hatırlatmak lazım. Bu sonuçla Beşiktaş, İsmail Köybaşı'nın köyünde hafta sonu düzenlenecek kır düğününe katılma hakkını kazandı(?)... Bu işin gırgırı tabii fakat Beşiktaş'ın iyi/kötü farketmeksizin herhangi bir durumda bu tip sonuçlarına alıştık sayılır. Toparlanıp lige iyi başlamalarını temenni ediyorum.

Ayrıca grupta oynanan diğer karşılaşmada sıkıcı, şişiren ve aynı zamanda insanı futboldan soğutabiliritesi yüksek mücadelede Manisaspor, evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı.

David James Makineye Karşı

11 Oca 2010

Sivasspor ve Transferi

Transfer bugün gerçekleşti. Kim peki bu adam? Elrio Van Heerden, Güney Afrikalı orta saha oyuncusu. Blackburn Rovers'tan sezon sonuna kadar kiralık olarak Sivas'ın yollarına adım atacak oyuncu, Rovers'ta herhangi önemli bir maça çıkmamış. İki Carling Cup tecrübesi var fakat onlar da kulübeden gelerek.

Kopenhag'ta kariyerini başlatan Van Heerden, Club Brugge'de forma giydikten sonra adaya geçmiş. 2004'ten bu yana Güney Afrika milli takım formasını da giyen 26 yaşındaki adı sanı pek duyulmamış futbolcunun ülkesi adına 3 golü var. Hadi hayırlısı olsun o halde.

Afrika'ya Güven Olur Mu?

Günün erken saatlerinde başlayan Malawi - Cezayir mücadelesi, Cezayir için erken bir şok ile tamamlandı. Malawi'nin Cezayir'i bu farklı skorla mağlup etmesi, Cezayir'in son yıllarda aldığı en ağır mağlubiyetlerden biridir. Hani deriz ya "eti ne budu ne" diye, Malawi bu tanıma son derece uyan bir takım fakat henüz iki gününü tamamladığımız Afrika Uluslar Kupası, daha şimdiden Kinder sürpriz gibi. A Grubu'nda ilk maçlar tamamlanırken, Malawi liderliğe yükselmiş oldu.

Malawi 3 - 0 Cezayir

Günün ikinci maçında yine bir başka sürprizi seyretme şansı buldum. Maçı açtığımda dakika 29'du ve topla oynama yüzdesi daha o dakikada %72 - %28 Fildişi lehineydi. Bunun açık kanıtı da maçın yalnızca Burkina Faso yarı sahasında oynanması diyebilirim. Özellikle Bakary Kone girmiş olduğu pozisyonların hepsini bir bir harcadı. Burkina Faso adına söylenecek pek fazla şey yok aslında, gol yememek için koşturup durdular ki bunu da başardılar. Fildişi'nde Drogba sönük, Gervinho yolunu kaybetmiş garipler gibiydi. Keita ise maça 70-75. dakikalar arası dahil oldu. Girdikten sonra kalecinin çeldiği şutundan başka herhangi bir aksiyonu olmadı onun da. Kısaca şöyle söylenebilir ki, sahada olan Fildişili futbolcuların hemen hemen hepsi ki buna Yaya Toure de dahil, oynamış oldukları kulüplerdeki performanslarının maksimum %40'ını sahaya yansıttılar. Yığınla kaçan gol pozisyonlarının yanında 20'ye 2 Fildişi lehine şut atıldığını da söylemeden geçmeyeyim. Kısaca, bu fillere derhal su lazım. Ayrıca grupta oynanması gereken fakat Togo'nun turnuvadan çekilmesinden dolayı oynanmayan maçtan dolayı Gana sessiz sakin bekleme modunda şu an.

Fildişi Sahilleri 0 - 0 Burkina Faso

Andriy Voronin Keşmekeşi

2008/2009 sezonunu Hertha Berlin'de kiralık olarak geçiren Voronin, sezon başı Liverpool'a döndü dönmesine fakat pek hayırlı bir dönüş olmadı bu. Bu sezonun kendisi için Liverpool'da son sezon olmasını tahmin ediyordum ama Benitez benden daha sabırsız çıktı. Aslında Torres'in sakatlığında forma şansı bulan Voronin, Benitez'e kendini yine sevdiremedi. Ki şanssız olduğu sadece kendi durumu da değil, Liverpool'un gün geçtikçe düşmeye yüz tutan formu oldu.

Bir süredir Kerzhakov'un yanına eküri arayan Dinamo Moskova ile görüşen Voronin, bu kulüp ile anlaşmaya vardı ve 3 yıllık sözleşme imzalandı. Böylece Liverpool kariyeri sona eren, bir zamanlar Leverkusen'in en parlayan oyuncularından biri olan Andriy Voronin, 30 yaşından sonra kariyerine Rusya'da devam ediyor olacak. Liverpool formasıyla 40 maça çıkan Voronin yalnızca 5 gol atabilmişti.

10 Oca 2010

Serie A 19. Hafta Sonuçları


Serie A'da 19. hafta sonunda oluşan puan durumu ve maç sonuçları.

Kupa Müthiş Başladı!

Resimdeki duaların geri dönüşünü Angola önünde 4-0 yenikken gördük sanırım. Angola'nın ev sahipliği yaptığı Afrika Uluslar Kupası açılış maçında, Mali 4-0 geriden gelerek Angola ile 4-4 berabere kaldı. Asıl ilginç olan, Mali bu gollerin hepsini 12 dakikaya sığdırmayı başardı. Bir Keita, bir Kanoute, bir Keit... Ne denir? Helal olsun.

Goller

Angola - Flavio Amado 36', 42', Gilberto 67'(pen), Manucho 74'(pen)
Mali - Keita 79', 90+3', Kanoute 88', Yattabare 90+4'

Napoli Yaldır Yaldır

Sampdoria'yı 1-0 ile geçen Napoli'nin golünü 72. Dakikada German Denis attı. Gayet şık bir goldü aslında. Sağ kanattan yapılan ortayı iyi sezen Denis, topun gelişini iyi izleyerek zamanlamasını yaptı, kaleci boşa çıktığı anda kafayı vurdu. Denis ilk yarıda da net bir gol pozisyonuna girmişti fakat kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendiremedi. Aslında Ezequiel Lavezzi sakatlanmayıp oyundan çıkmasa bunlar olabilir miydi? Ya da daha mı iyisi olabilirdi? Bunları sormak yersiz şu an.

Zaten Denis golü bulduğunda, Lavezzi kenarda elinde mp3 playerı, kulağında kulaklıkları ile "aferin oğlum" nidalarıyla Denis'i kutladı. Velhasıl Napoli iyi gidiyor ve devamlı belirttiğim gibi göze hoş gelen bir futbol anlayışı hakim bu sezon takımda. Hep böyle sürmesi dileğiyle...

O Bir Fenomen

Serie A'yı, özellike Milan'ı takip edenler tahmin edeceklerdir kimden bahsettiğimi. Tiziano Crudeli'den bahsediyorum. Bu adam karşı takım taraftarlarını dahi imrendirecek derecede Milan aşığıdır. Tek bir maçını kaçırmaz, yediği içtiği Milan'dan ayrı gitmez. Onun bir çok maç anlatımını dinledim ancak son dönemlerde bu kadar üzüldüğü bir maç hatırlamıyorum. Bu sezon Milan, ligin 10. haftasında Napoli deplasmanına çıkmıştı. 3' ve 6' dakikalarda ard arda golleri bularak maça fırtına gibi başlayıp, Crudeli'nin yüzünü güldürmüştü. Ancak Napoli uzatmalarda bulduğu iki gol ile Napoli taraftar ve spikerlerini çıldırtmış, Milan tarafını üzmüştü. İzleyelim, eğlenelim o halde...

Bunlar Da İlginizi Çekebilir