15 Şub 2010

Avrupa'da Haftanın Panoraması

Barcelona, Vicente Calderon'da ilk mağlubiyetini alırken, Atletico Madrid toparlanma sürecini devam ettirmiş oldu. Perdeyi açan Diego Forlan'ın ardından gelen Simao'nun golüne, Ibrahimovic yanıt verse de gerisi gelmedi ve maç 2-1 sona erdi. Real Madrid ise Barcelona'nın bu kadar eksikleriyle birlikte zor bir deplasmana çıktığı haftada, Xerez deplasmanına çıkıp 0-3 galip gelerek Barcelona ile olan 5 puanlık farkı 2'ye indirdi. Sevilla Osasuna'yı Luis Fabiano'nun golüyle 1-0 yenerek 4. sıraya yükselirken, Valencia Gijon'dan 1-1'lik beraberlikle döndü.
Serie A'da haftanın açılış maçında Udinese'yi 3-2 geçen Milan, bir maç eksiğiyle 3. sıradaki yerini sağlamlaştırmış oldu. Napoli gibi zor bir deplasmana çıkan Inter, güneyden evine 0-0'lık bir sonuçla dönmüş oldu. Özellikle bu aralar iyi futbol oynayan Palermo'yu 4-1 mağlup eden Roma'da Atina seyahati öncesi moraller yüksek. Zira uzun süredir Serie A'da bu kadar tepede olmadıklarını hatırlamış olmalılar. Sampdoria ise düşene bir tekme de ben vurayım dercesine Fiorentina'yı 2-0 mağlup etti. Viola son 5 maçında aldığı 1 beraberlik 4 mağlubiyet ile Bayern München'in iştahını kabartıyor olsa gerek. Son olarak Juventus, evinde Genoa'yı zorlansa da Del Piero'nun katkılarıyla 3-2 geçmeyi bildi.
Geçen sezona göre türlü karışıklıklar içerisinde olan Wolfsburg'u konuk eden Bayer Leverkusen 2-1 ile liderliğine devam ederken, geriye düşmesine rağmen Borussia Dortmund'u 3-1 ile geçen Bayern München liderle aynı puanda(48) yoluna devam etti. Köln'ü 2-0 ile geçen Schalke ise 3. sırada ve liderin 3 puan arkasında. Schalke bana göre bulunduğu şu lig pozisyonuna şükretmeli. Çünkü tepe takımları içerisinde en fazla sırıtan takım kendileri. Hamburg ise Stuttgart deplasmanından Ruud sayesinde 1-3 ile galip döndü. Hannover'e kısa bir yolculuk yapan Werder Bremen ise ilk yarısını 0-4 kapattığı karşılaşmadan 1-5 galip ayrılarak Bundesliga'da haftanın en rahat galibiyetini alan takım oldu.
St. Etienne'i 3-1 mağlup eden Bordeaux liderliğini 51 puanla sürdürürken, Montpellier de Grenoble'ü 1-0 geçerek 3 puan gerisinde Bordeaux'nun takipçisi durumunda. Fransa'da bu sezon en güzel futbolu izlettiren kulüplerden biri olan Lille ise Boulogne'u 3-1 mağlup ederek Lyon'un hemen önünde 3. sırada. Lyon evinde Lens'ı 1-0 yenerken o eski göze hoş gelen futbolunu hala sahaya yansıtabilmiş değil ve Ligue 1 şampiyonluğu geçen sezon olduğu gibi yine Bordeaux'ya daha yakın duruyor. Monaco deplasmanına çıkan Marsilya ise beklenilenden daha fazla zorlanmasına rağmen 1-2'lik galibiyet ile Kopenhag yolculuğu öncesi moral buldu.

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir