27 Şub 2010

Yine Takılır Mı Ki?

Real Madrid'in ilginç bir istatistiğiyle karşılaştım gezinirken. Castilla ekibinin fikstüründe her 6. hafta deplasmanda bir mücadele demek. İlginç olan ise bu her 6 haftadan birinde sahadan puansız ayrılmaları. Toplam 3 mağlubiyeti bulunan R.Madrid'in tüm 3 puan kayıpları bu haftalarda geldi. Sırasıyla;

6. Hafta: Sevilla 2 - 1 Real Madrid
12. Hafta: Barcelona 1 - 0 Real Madrid
18. Hafta: Athletic Bilbao 1 - 0 Real Madrid
24. Hafta: Tenerife ? - ? Real Madrid

Real Madrid için Tenerife deplasmanından 3 puanla dönmek tabii ki çok önemli. Özellikle Barcelona ile günden güne kızışan çekişmeyi göz önüne alırsak. Tenerife'den Real Madrid'in bu 6da1 uğursuz tablosunu devam ettirmesini beklemek biraz hayalcilik olabilir ancak hayaller parayla değil ya canım...

Hadi Ordan!

"Affet" ?
Sürpriz bir durum değildi pek tabii. Wayne Bridge'in doğal olarak John Terry ile tokalaşmayıp es geçtiği kare...

26 Şub 2010

Vancouver 2010: Bayanlar Artistik Patinaj Sonuçları

2 gün önceki kısa programlarında da ilk 3 sıra değişmemişti. Dün gece de bu sıralama bozulmayarak Yuna Kim altın madalyanın sahibi olurken, Mao Asada gümüş, Joannie Rochette ise bronz madalyanın sahibi oldu. Yuna Kim'i bir iki kez izleyin, artistik patinaja ilginiz artacaktır diye düşünüyorum. Hemen hemen herkes büyük stres altında buza çıkarken, Yuna Kim o kadar rahat, o kadar mükemmel ki sanki olimpiyatlarda değil de antrenmanda gibi kayıyor. 20 yaşında bu kadar başarılı bir sporcu yetiştirmek Güney Kore adına gurur kaynağı elbette.

Mao Asada ise ufak bir hatası dışında kendisinden bekleneni verenlerden oldu. Joannie Rochette'e ayrı bir yer ayırmak gerekiyor... Kısa programdan hemen 3 gün önce annesini kaybeden Rochette, o durumda dahi mükemmel kayarak 3. sıraya yerleşmişti. Dün gece seyircisi önünde de sıralama değişmedi ve bronz madalyayı annesine hediye etti Joannie Rochette.

Tuğba Karademir'e gelecek olursak, buza çıkan ilk sporcu Tuğba idi. Programına hatalı başlayan Tuğba normal bir sonuç olarak düşük puanla olimpiyatları kapadı. Önemli olan sonuncu olması değil, Türkiye'yi orada temsil etmesidir. Olimpiyatlarda önemli olan kaçıncı olduğun değil, elinden gelenin en iyisini yapmaktır. Kanada seyircisi de ne denli medeni olduğunu gösterdi açıkçası. Bir patenci üst üste iki üç defa düşse de, yapması gerekeni yapıp düşmeyince tüm salon alkış kıyamet... Neyse sonuçlara bakalım öyleyse;

Bu spor kısa programda daha keyifli bana göre ama takip etmeyenler için hiç değilse önerimdir, biraz bakınsınlar belki çekici gelebilir. Hangi sporcular iyidir, hangileri kötüdür sorular dahilinde cevap verebilirim, merak edenler sorabilir.

23 Şub 2010

Europa League: Benfica 4 - 0 Hertha Berlin

Benfica 1-1'in rövanşında konuk ettiği Hertha Berlin'i ilk yarıda 1, ikinci yarıda ise bulduğu 3 gol ile 4-0 yendi. Böylece iki maç toplamında 5-1 ile tur atlayan taraf oldu. Maçı izlemeyenler için belirtmekte fayda görüyorum ki Benfica'nın 4 atması kimseyi yanıltmamalı açıkçası. Hertha Berlin öyle vasat bir takım oldu ki bu yıl, yenebileceği takım sayısı bir elin parmaklarını geçmez, o derece kötüler.

Benfica'nın bir üst turdaki rakibi ise Marsilya - Kopenhag eşleşmesinin tur atlayanı olacak. Oradan şu an avantajlı durumda olan Marsilya'nın geleceğini varsayarsak, Benfica'yı mutlaka elemelerini bekliyorum şimdiden. Rakip Hertha değil de Marsilya olunca neler yapabileceklerini gözlemleyebileceğiz sanırım.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir