3 Tem 2010

Wimbledon: 4. Kez Kraliçe Serena Williams

Wimbledon: İkinci Finalist Rafael Nadal

Wimbledon erkeklerde ne kadar ağır favori olduğunu gösteren Rafael Nadal, Andy Murray'i istediği an istediği yerde forehand olsun backhand olsun nasıl dize getireceğini herkese gösterdi. Öyle ki, eğer inandığı bir atış yapıyorsa sahasını tamamen boş bırakarak balyoz gibi indirdiği forehandiyle Murray'den sayıları almasını bildi. Maçı 3-0 kazanan kazanan Rafa, finalde Tomas Berdych'in rakibi oldu. Maçın setlerine baktığımızda ilk set 6-4 Nadal üstünlüğüyle tamamlanırken, maçın en heyecanlı seti olan ikinci set tie breake gitti. Tie breakte tam üç kez ipten dönen Nadal, belki de maçı 2-0'a getirerek Murray'nin tüm planlarını bozmuş oluyordu.

Son sette karşılıklı kırılan servisler sonucu 6-4 skoru oluşurken, Nadal ciddi derecede bir aygır misali hırslı, güçlü ve kendinden emin olduğunu tribünde maçı izleyen David Beckham dahil herkese gösterdi. Maç öncesi Murray'nin Nadal'ı hiç değilse kendisinden bir set çalarak zorlayacağını düşünenler için sonuç sürpriz olsa da, taraflı tarafsız herkesin Rafael Nadal'ın finali daha çok hakettiğini düşündüklerini varsayıyorum. Pazar günü Berdych'in servisleri Murray'den aşağı kalmayacaktır fakat karşısında Djokovic'ten çok daha üstün bir returner bulacağı da kesin. Berdych Djokovic'i elerken Djokovic'in zaman zaman psikolojik zaman zaman da aksayan performansından yararlandı ancak Nadal'ın diğerlerinden farkı, koşullar ne olursa olsun bitmek bilmeyen kazanma hırsı ve her an maçı çevirebilme yeteneğidir. Açık konuşmak gerekirse Berdych hazır kariyerinde peak noktada iken Wimbledon'ı kazanmasını gönülden isterim ancak Rafael Nadal bunun gerçekleşmemesi için elinden geleni yapacaktır ve büyük olasılıkla şampiyonluğa ulaşacaktır.

2 Tem 2010

Wimbledon: İlk Finalist Tomas Berdych

Maçın başından sonuna hırslı ve finali istiyorum modundan çıkmayan Berdych, Novak Djokovic'i 6-3 7-6 6-3 ile setlerde 3-0 geçerek adını finale yazdırdı. İkinci seti Djokovic'in alma ihtimali vardı açıkçası fakat yaptığı forehand hataları affedilemez derecede olduğu için ve bu fırsatları Berdych çok iyi değerlendirdiğinden Djokovic'in elenmesi sürpriz olmadı. Maç öncesi tahminim de doğru yönde olduğundan ötürü sonuca daha çok sevinmiş oldum. Berdych sevdiğim raketlerdendir ve kariyerinin en iyi dönemini yaşıyor kendisi. Çek tenisi için de muazzam başarılardan biri oldu onun Wimbledon'da finale yükselmesi.

Rakibi şu sıralar oynanan diğer yarı final karşılaşmasından Nadal - Murray galibi olacak. Tomas Berdych'in işi finalde daha zor fakat dünyanın önce 1 numarası olan Federer'i daha sonrasında ise 3 numara Djokovic'i eleyip finale yükselmesi zaten kendisi için büyük başarı, tebrikler Berdych.

Gecenin MLB Sonuçları

American League

Cleveland Indians 6 - 1 Toronto Blue Jays

New York Yankees 4 - 2 Seattle Mariners

Baltimore Orioles 1 - 8 Oakland Athletics

Minnesota Twins 4 - 5 Tampa Bay Rays

Los Angeles Angels 2 - 1 Texas Rangers

National League

Chicago Cubs 2 - 3 Cincinnati Reds

Washington Nationals 2 - 1 New York Mets

Pittsburgh Pirates 3 - 2 Philadelphia Phillies

St. Louis Cardinals 1 - 4 Milwaukee Brewers

Colorado Rockies 7 - 3 San Francisco Giants

San Diego Padres 3 - 6 Houston Astros

Dün geceki maçlar arasından tahmin ettiklerim Brewers, Rockies, Nationals ve Athletics maçlarının hepsi geldi ve güzel kapattık geceyi. İsteğe göre blog için de tahminlerimi girebilirim ara sıra, belli olmaz.

1 Tem 2010

Wimbledon: İkinci Finalist Serena Williams


Bir önceki yazıda Vera Zvonareva'nın Wimbledon'ın ilk finalisti olduğundan bahsetmiştik. Rakibi ise birkaç dakika önce Petra Kvitova'yı mağlup eden Serena Williams oldu. Maça dair birkaç kelam edecek olursak, ilk set hem mücadele hem de keyif açısından gayet olumlu geçti. Kvitova maçta ilk servis kıran isim olmasına ve sette 4-2 öne geçmesine rağmen bir sonraki servisini Serena'ya kırdırarak belki de maçın kaderinin değişmesine sebep oldu. Tie break'e giden seti Serena Williams kazanırken, ikinci seti beklediğim gibi ilk sete nazaran çok daha kolay geçen Williams ikinci finalist olarak tabloda yerini aldı.

Final öncesi Serena Williams - Vera Zvonareva arasında oynanan maçlara baktığımızda Serena Williams'ın 5-1 gibi bir üstünlüğü bulunuyor. Serena'nın Vera'ya karşı son galibiyeti 2008 yılında Charleston'da toprak kortta oynanan maçta gelirken, Vera Serena'yı en son 2006 yılında Cincinnati'de sert zeminde yenmeyi başarmıştı.

Wimbledon: Vera Zvonareva Finalde

Wimbledon bayanlar yarı finalinin ilk maçı Vera Zvonareva - Tsvetana Pironkova arasında oynandı. İlk sete hızlı giren ve özellikle backhandleriyle Zvonareva'yı hayli zorlayan Pironkova ilk seti 6-3 kazanmasına rağmen Zvonareva'nın tıpkı çeyrek finalde Kim Clijsters karşısında geriden gelip maçı kazanmasına engel olamayarak setlerde 6-3 3-6 2-6 kaybetmekten kurtulamadı.

Pironkova'nın kariyerinde yalnızca bir yarı final bulunuyordu, o da İstanbul Cup'tan ibaretti fakat dünyanın 82. sırasında bulunan Bulgar tenisçi özellikle servislerini geliştirdiğini buralara kadar gelerek göstermiş oldu. Maçı kaybetmesine rağmen dediğim gibi ilk servislerini oyuna sokmada çoğu tenisçiden iyi durumda ve bunun sayesinde rahat sayılar kazanabiliyor.

Vera Zvonareva'yı çok sevdiğimden midir bilemiyorum ama onun artık bu derece önemli bir turnuvada finalde boy göstermesi çok keyifli olacak. Yalnız Zvonareva'nın dikkat etmesi gereken en önemli mesele forehandleri. Clijsters karşısında fazla göze batmasa da Pironkova ile oynarken forehandlerinden dolayı basit hataları dikkatimden kaçmadı. Şu sırada oynanan bir diğer yarı final maçından gelecek rakibi Serena Williams - Petra Kvitova galibi olacağı için bu tip basit hataları minimuma indirmek zorunda, hiç değilse Wimbledon finali için.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir