12 Eyl 2009

Deutschland Bundesliga



Bundesliga'da 5. haftaya girilirken takımlar yavaş yavaş hüviyetlerini kazanmaya başladılar ve az çok kimin ne kadar başarılı olabileceği varsayımlarına bizi teşvik etmekteler. Haftanın önemi düşük maçlarından birine konuk oluyoruz... Freiburg geçen hafta Gelsenkirchen'e gitti ve sürpriz bir sonuca imza atarak Schalke'yi 1-0 ile geçmeyi bildiler. Konuk ekip Eintracht Frankfurt ise evinde Borussia Dortmund'u ağırlıyordu. İlk yarısı golsüz biten karşılaşmanın ikinci yarısında Dortmund daha atak gözüktü ve golü de buldular fakat Amanatidis skoru eşitledi ve maç 1-1 sonuçlandı. Freiburg'un geçen haftaki Schalke galibiyeti beni pek tatmin etmedi. 90 dakika maçı takip ettim ve uzun zamandır bu kadar sıkıcı, bu kadar boğucu bir maça tanıklık etmediğimin farkına vardım. Atak dahi yapamayan Schalke karşısında Freiburg, bir yan top organizasyonuyla golü buldu ve maç o dakikadan sonra kitlendi. Frankfurt nispeten göze daha hoş gelen bir futbol oynuyor ve kuşkusuz bunda teknik adam Skibbe'nin büyük payı var. Hani az da olsa geçen seneki sıkıcı ve bir o kadar da defansif Frankfurt'tan, daha açık oynayan ve akıllı pas alışverişleri yapan bir takım var sahada. Sonuç olarak iki takım arasında müthiş bir fark yok. Maçın Freiburg tarafı yüzünden sıkıcı geçeceğini düşünüyorum ve Frankfurt'un gol bulması halinde artık çevrilmesine izin vermeyeceğini öngörüyorum. Eintracht Frankfurt yenilmez.

Edit: Sonuç...

Freiburg 0 - 1 Eintracht Frankfurt WON ( Frankfurt beklediğimi yaptı ve galip geldi...)

Österreich Bundesliga


Avusturya Ligi'nde 7. hafta başlıyor ve Austria Karnten - Austria Wien mücadelesine konuk oluyoruz. Ev sahibi ekip lige kötü bir başlangıç yaparak ligin dibine demir atmış durumda ve takım kimliği henüz oturmuş sayılmaz. Aslında geçen sezonda da iyi futbol oynamayan Karnten'de, bu sezon tehlikeli çanları erken çalmaya başladı. Konuk ekip Austria Wien ise hem lige hem de Avrupa arenasında mücadele ettiği Europa League'e iyi başladı. Açıkçası Avusturya takımları bu sene toplu olarak Europa League'e "uygun adım marş" parolasıyla başladı desek yanlış olmaz. Strum Graz Metalist Kharkiv'i, Rapid Wien Aston Villa'yı ve son olarak Austria Wien diğer bir Ukrayna ekibi olan Metalurh Donetsk'i elemeyi başardılar. Yalnızca ligin köklü ekiplerinden Salzburg şampiyonlar liginden elenerek yoluna Europa League'de devam etmek durumunda kaldı. Maça dönecek olursak, konuk ekibin programı ve oyuncuların aklı haklı olarak Europa mücadelesinde olabilir, fakat kendilerine nispeten bu zayıf Karnten'i yenebilecek güçteler. Austria Wien kazanır.

Edit: Sonuç...

Austria Karnten 2 - 1 Austria Wien LOST ( pes! bu takıma bu puan verilmezdi...)



Scottish Premier League



İskoçya'da 4. hafta maçları Motherwell - Glasgow Rangers mücadelesi ile başlıyor. Motherwell geçen yılki performansından sonra bu yıl da lige kendi açılarından bakacak olursak iyi bir başlangıç yaptı. 3 haftada 5 puan topladılar. Ev sahibi ekip özellikle iç saha performansıyla puan toplayan bir takım havasında. Rangers ise alışıldık girişlerden birini yaparak 3te3 ile 9 puan ve averajla lider konumda. Motherwell takımının evinde yüksek mücadele isteğiyle maça başlayacağını ve Rangers ataklarına karşı 90 dakika boyunca kalelerini ellerinden geldiğince korumaya çalışacaklarını düşünüyorum. Her ihtimale karşı 3 golün çıkmayacağı bahsi yerine, 4 golün çıkmayacağını düşünerek bu seçeneği tercih ediyorum. Taraftarlar bu maçta dört gol izlemezler.

Edit: Sonuç...

Motherwell 0 - 0 Rangers WON

11 Eyl 2009

Bundesliga 2


FORTUNA DÜSSELDORF - AUGSBURG


Bundesliga 2'de 5. hafta bugün başlıyor. Cuma gününün önemli karşılaşmalarından biri de Düsseldorf'ta oynanacak. Fortuna Düsseldorf takımı taraftarıyla adından söz ettiren bir ekip. Ayrıca takım 3. ligten 2. lige geçerken 59.000 taraftarı ile 3. ligte bir rekora imza atmıştı. Bu yıl yine taraftarlarına güzel futbol izletiyorlar. Açıkçası bu takımı seyrettiğimde büyük keyif almıştım. Bundesliga ekiplerinden aşağı kalır yanları yoktu. Augsburg da zaman zaman sürpriz sonuçlara imza atabilen bir ekip olarak karşımızda duruyor fakat bugün bir deplasman galibiyeti beklemeleri hayal olur diye düşünüyorum. Fortuna Düsseldorf kaybetmez.



- Çılgın Fortuna Düsseldorf taraftarlarından bir kare -

Edit: Sonuç...

Fortuna Düsseldorf 1 - 1 FC Augsburg VOID

9 Eyl 2009

Ciro Blazeviç'ten Türk Forması Uyarısı

Bosna Hersek'in teknik direktörü Ciro Blazeviç, taraftarlarını Türk forması giymemesi konusunda uyarıyor...




Türk Forması Giymeyin...
Milli takımımız ile Çarşamba günü karşılaşacak Bosna Hersek'in teknik direktörü Ciro Blazeviç, taraftarlarını Türk forması giymemesi konusunda uyarıyor. Bosna'da birçok statta taraftarların Türk Milli Takımı hatta Boluspor'unbile formalarıyla yerlerini almasına tepki gösteren tecrübeli teknik adam, "Biz grupta Türkiye ile oynuyoruz. Lütfen sadece Bosna'nın renklerini gösteren formalar giyin. Ve bu kez Türkiye için değil ülkeniz için sevinmeye hazırlanın" dedi. Öte yandan Blazeviç, Fatih Terim'in çok iddialı konuşmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Fatih Terim dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri. Ne söyleyeceğini de çok iyi bilen bir insan. Elbette, kendi takımıyla ilgili olumlu konuşacak. Ama çarşambayla ilgili yorum yapmak zor."

16 Ayda Devrim
2008'de dağılan Bosna Hersek Milli Takımı, Blazeviç'in gelişiyle çehre değiştirdi. Kurt hocanın başarısının sırrı, topa sahip olan orta saha, iki yönlü kanat oyuncuları ve gol makinesi Dzeko
2008 Mayısı'nda teknik direktör Meho Kodro ayrılmış, takımdan birçok oyuncu da Kodro'ya destek için milli takımı bırakmış, federasyon birçok suçlamayla karşı karşıya kalmıştı. Ardından göreve 1998 Dünya Kupası'nda Hırvatistan'ı dünya üçüncüsü yapan Ciro Blazeviç geldi. Şu anda Hırvatistan Milli Takımı'nın başında olan ve bir dönem Blazeviç'in öğrencisi olan Slaven Biliç onun için, "O tam bir motivasyon ustasıdır. Her gün kafasında herkesi ayaklandırmak için muhakkak bir olay üretir. Bunu uygular ve sizi tedirgin eder. Ardından da, 'Hadi çıkın bir gece kulübüne gidin' der" yorumunu yapıyor. Rakip takım güçlüyse zayıf, zayıfsa güçlü gibi göstererek de oyuncuları motive eden 73 yaşındaki teknik adamın başarısında en büyük pay Wolfsburg'un gol makinesi Edin Dzeko, takım arkadaşı oyun kurucu Zvjezdan Misimoviç ve Montpellier'de forma giyen savunmanın bel kemiği Emir Spahiç'in...

Rakip Çıkmadan Faul Yap
Aslında Blazeviç'in oyun taktiği Yugoslav ekolünden çok da farklı değil. 3-5-2 sistemini uygulayan tecrübeli teknik adam, orta sahada kısa pas yapan ve teknik üstünlüğüyle daha fazla topa sahip olan bir Bosna Hersek takımı ortaya çıkardı. Topu kaptırdıklarında ise, daha rakip atağa başlamadan, Yugoslav faulü olarak bilinen taktik faulü yapıp oyunu durduruyorlar. Hücum anlamında da önce rakibin üstüne gelmesini bekliyor, ardından karşı sahada oluşan boşluklara hareketlenen iki kanat oyuncusunu, uzun toplarla buluşturup, rakip kaleleri elemelerde 7 kez sarsan Edin Dzeko ve 4 golü bulunan Muslimoviç'e gol pozisyonları yaratıyorlar.

Bizim Maça 5-4-1
Ancak Blazeviç, Milli Takımımız ile oynanacak karşılaşmada 5-4-1 sistemiyle Tuncay ve Arda'yı durdurmayı planlıyor. İki kanada yerleştireceği Salihoviç ve Vladaviç, hem gelen atakları durduracak hem de ani ataklarda Misimoviç ve Dzeko'ya uzun toplar atmayı hedefleyecekler. İki ön libero Rahimiç ve Muratoviç ise hem orta sahada topun takımda kalmasını sağlayacak hem de hücuma destek olmaya çalışacak. Ancak Blazeviç'in bu iki ön liberoyla sahaya çıkmasındaki asıl amaç Emre'yi durdurmak. Bosnalı gazeteci arkadaşım Yasmin'in ifadesiyle, "Bosna aslında hep iyi oyunculara sahipti. Ama takım değildi. Şimdi ise Blazeviç ile birlikte bir takım ruhuna sahip ve başarının temel noktası da bu"... Bu düşünceye Blazeviç tarafından çok fazla oynatılmasa da Lyon forması giyen Pjaniç de katılıyor. Milli takımımız karşısında Bosna'nın tıkanması durumunda Blazeviç'in Pjaniç'i ilerleyen dakikalarda ve muhtemelen son 30 dakikada sahaya sürmesi bekleniyor.

Road To South Africa 2010 - South America


URUGUAY - KOLOMBİYA


Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde sonucu birçok şeyi değiştirebilecek bir maça konuk oluyoruz. Bir yanda üst sıralara tırmanarak hiç değilse playoff oynama çabası içerisindeki Uruguay, diğer yanda gruptaki konumundan rahatsız olmadığını düşündüğüm ve eline geçirdiği bu fırsatı tepmek istemeyen Kolombiya. Uruguay 15 maçta topladığı 18 puan ile 7. sırada bulunuyor. Kolombiya ise 15 maçta topladığı 20 puan ile 5. sırada. Aralarında bulunan bu küçük puan farkı aslında takımların kaliteleriyle de doğru orantılı olarak oluşmuş durumda. Fakat Kolombiya'yı Uruguay'dan ayıran en önemli unsur uyguladığı katı defans. Bunun dışında son dönemde Uruguay'dan daha iyi bir oyun sergilemekteler. Bu maç için düşündüğüm sonuç, maçın orta sahada bol çekişmeli geçeceği, defansların çözülmesi için uğraş verileceği fakat bu sonuca ulaşmakta iki tarafın da zorlanacağı üzerine. Bu düşünceyle maçta az gol olacağını öngörüyorum. Uruguay - Kolombiya mücadelesinde üç gol çıkmaz.


Edit: Sonuç...
Uruguay 3 - 1 Kolombiya LOST

Road To South Africa 2010 - Europe


MOLDOVA - YUNANİSTAN


Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Moldova Yunanistan'ı ağırlıyor. Moldova takımı hepimizin bildiği gibi vasat ve bir o kadar da göze hoş gelmeyen, bolca kapanan, gol atamam zaten bari yemeyeyim mantalitesiyle her yıl bir arpa boyu mesafe dahi katedemeden hangi grupta olursa olsun grubun dibine demir atmaya alışkın bir ekip. Yunanistan tarafına bakacak olursak, Euro 2004 sonrası hızla ivme kaybeden, Euro 2008 ile beraber oyun anlayışı da iyice bozulan, ancak kendinden daha zayıf ekiplere karşı galibiyetleri ile gruptan çıkma yolunda yine de şansını kaybetmemiş bir takım. Bu maç da o maçlardan biri aslında ve önemi de bir o kadar büyük Yunanistan için. Geçen hafta İsviçre deplasmanında aldıkları mağlubiyet sonrası ikinci sıraya gerilediler ve 13 puanla 16 puanlı İsviçre'nin önüne geçme savaşı içindeler. Hazır rakip de zayıf iken bu fırsatı tepmeyeceklerdir. Yunanistan kazanır.


Edit: Sonuç... Bu kadar lanet bir takım olamaz sanırım. Köy futbolu oynuyorlar resmen. Onları geçtim, onlara oynamak bana yakışmadı. Lanet gitsin.

Moldova 1 - 1 Gayreece LOST

8 Eyl 2009

US Open WTA



Kim Clijsters'ın Venus Williams'ı geçeceğini ve bir sonraki rakibini bekleyeceğini belirtmiştim ki beni yanıltmayarak Venus'ü 2-1 geçerek Na Li ile eşleşti. Na Li ise sessiz bir şekilde çeyrek finale adımını attı. Bir önceki turda Francesca Schiavone'yi 2-0 ile geçen Li, 3. turda ise Maria Kirilenko'yu elemeyi başarmıştı. Açıkçası karşısında Clijsters olmasa bu performansı ile Na Li'yi deneyebilirdim fakat Clijsters tıpkı 2005 US Open'da olduğu gibi tam gaz yoluna devam ediyor ve bu yolu etkili oyunlarıyla beziyor desek yanlış olmaz. Zorlu bir rakip olduğu için iki sette bitmeyen bir maçla karşılaşabiliriz fakat Kim maça ağırlığını koymayı bilir.
Kim Clijsters kazanır.


Edit: Sonuç...

Na Li 0 - 2 Kim Clijsters WON

7 Eyl 2009

EuroBasket 2009


EuroBasket 2009 Polonya bugün başlıyor. Milli takımımız için başarılı bir turnuva olmasını yürekten diliyorum. Günün ilk maçlarına baktığımda gözüme güzel gözüken ilk maç Büyük Britanya - Slovenya arasındaki mücadele oldu. İki takım arasında gözle görülür bir fark; hatta dağ kadar fark var desek yanlış olmaz sanıyorum. Slovenya takımı yıllardır birlikte oynayan ve birbirleriyle çok iyi anlaşan oyunculardan kurulu ve uzun - kısa dengesi de bir o kadar uyumlu olan bir takım. Britanya ise basketbolda tabiri caizse emekleme dönemlerini henüz atlatamamış bir ekip. Maç için farklı farklı single'lar düşündüm. Slovenya kazanır.



Edit: Sonuç... VOID

6 Eyl 2009

Road To South Africa 2010




Dünya Kupası Afrika Elemeleri 3. Grup maçına konuk oluyoruz. Taraflar Cezayir ile Zambiya... Cezayir grubu lider tamamlamak isteyen ve gruba göre gücü buna yetebilecek bir takım. Dün Rwanda ile deplasmanda Ahmed Hassan'ın tek golüyle Mısır adına üç puanla sonuçlanan maçın ardından, bugünkü Cezayir - Zambiya maçının önemi bir kat daha arttı. Mısır ve Cezayir'in yedişer puanla sıralandığı grupta Zambiya'ya şans tanımıyorum ve bu akşamki maçla bunun pekişeceğini öngörüyorum. Deplasmanda 0-2 yendiği Zambiya takımını evinde de iki üç farklı yenerek bu galibiyeti ülkesine kazandıracağını ve Mısır'ın 3 puan önüne geçeceğini düşünüyorum. Cezayir kazanır.


Edit: Sonuç... Zambiya beklediğimden daha dişli bir takım çıktı. Yorulmak nedir bilmiyorlar. Bu takımı takibe aldım.

Cezayir 1 - 0 Zambiya WON

US Open WTA




US Open'da geldik 4. tura. Bir yanda Dünya üçüncüsü Venus Williams, diğer yanda tenisi bir numara iken bırakan fakat iki yıl aradan sonra geri dönen Kim Clijsters. Seyir zevki kesinlikle yüksek olacak karşılaşmanın kazananı Clijsters olacaktır. Venus kendine rakip dahi olamayacak raketlere set verip, maçlarını bir hayli zorlanarak kazandı. Kim ise bir döndü ki durdurabileni çıkacak mı merak ediyorum.Bu gidişle turnuvayı kazanabileceğini düşünüyorum. Önünde bu kez zorlu bir engel var fakat güçlü forehandleriyle sonuca gitmesini bilecektir. Kim Clijsters kazanır.

Edit: Sonuç... Setler 6-0 0-6 6-4 Beklediğim gibi çekişmeli bir maç oldu.

Kim Clijsters 2 - 1 Venus Williams WON

Bunlar Da İlginizi Çekebilir