19 Eki 2009

Şampiyonlar Ligi 3. Maçlar | Olympiakos - Standard Liège

Olympiakos - Standard Liège

H Grubu çekildiğinde Arsenal rakiplerine karşı birkaç boy önde grubu tamamlar gibi görülüyordu. Nitekim bu gerçekleşecek gibi duruyor sonuçlar gelmeye devam ettikçe. Fakat ikinci sıraya oturacak takımın hangisi olacağını kestirmek bir hayli güç. Atina'da oynanacak karşılaşmanın tarafları hemen hemen birbirlerine denk ekipler. Liège grubun ilk maçında evinde Arsenal'ı konuk etti ve dişli bir rakip olabileceğini! gösterdi fakat skor onlar adına yeterli değildi, kaybettiler. Ardından komşuları Hollanda'ya gittiler Alkmaar'dan bir puan kapıp bu kez bir diğer deplasmana koyuldular. Haftasonu yıllardır üstün oldukları Westerlo'ya kaybetmeleri bende şok etkisi yaratsa da biraz olsun toparlanmış olduklarını varsayıyorum şu an. Olympiakos ise evinde Asteras Tripolis'i net bir skorla (3-0) geçerek bu maça hazırlandı. Moraller daha yüksek olsa da ortada geçecek bir mücadele bekliyorum. Olympiakos, karşısında kendinden bir iki gömlek üstün takım gördüğünde daha iyi oynayan bir takım ve bu gibi maçlarda kısır görüntü pek de fazla bozulmuyor. 1 puan için sahada olacak Liège, istediğini alabilir fakat ben taraf bahisi yerine gol üzerine bir tahminde bulunmayı tercih ediyorum. Tahminim bu mücadelede 3 golün çıkmayacağı üzerine.

Kara gecenin sonuçları: 90+3'te atılan gol ile 2-1 LOST

Şampiyonlar Ligi 3. Maçlar | Glasgow Rangers - Unirea Urziceni


Glasgow Rangers - Unirea Urziceni

G Grubunda işler biraz karışık görünüyor. Bir üst tura çıkabilme konusunda Sevilla dışında diğer üç takımın şansları bana göre eşit görünüyor. Rangers gruptaki ilk maçını Stuttgart deplasmanında oynayıp adaya tek puanla dönmüştü fakat evlerinde ağırladıkları Sevilla'dan ağır bir yenilgi alarak sonuncu sıraya gerilediler. Unirea ise ilk maçında güçlü rakibi Sevilla'ya kapanarak direnemedi ve gruba mutsuz başladı derken evlerinde Stuttgart ile berabere kalarak ilk puanlarını aldılar. Gelelim bu takımların üçüncü maçlarına. Romanya'nın son iki yılda Avrupa'da adını duyuran sürpriz takımlarından biri Politechnica öteki ise Unirea. Bolca kapanan, fırsat buldukça rakip kalede etkili olmaya çalışan Unirea takımı'nın Rangers önünde işi çok da zor değil gibi geliyor bana. Boyd gibi bir iki daha adamı olsa işler daha karmaşık hale gelebilir diyebilirdim fakat Rangers'ın Unirea karşısında bu maça favori çıkmasının tek bir sebebi var o da; takımın ismidir. Orta saha ağırlıklı, bol bol geri pasın yapılacağı ve Rangers taraftarlarının yüzünün gülmeyeceği bir maç olacağı kanısındayım. Tahminim beraberlik yönünde.

Kara Gecenin Sonuçları: 1-4 (Unirea'nın kesinlikle puan alacağını düşünüyordum fakat abarttılar... Ayrıca maçta kendi kalelerine atılan 3 gol vardı karşılıklı) LOST

Şampiyonlar Ligi 3. Maçlar | Chelsea - Atletico de Madrid


Chelsea - Atletico de Madrid

D Grubunun firesiz takımı Chelsea, grup sonuncusu Atletico Madrid'i ağırlıyor. Atletico Madrid bu sezona kötünün de ötesinde bir giriş yaptı desek yanlış olmaz sanırım. Ligte aldıkları olumsuz sonuçların yanında bir de şampiyonlar liginde iki maçta aldıkları bir beraberlik ve bir yenilgi ile 1 puanlı sonuncu takım sıfatını taşıyorlar. Bu takım ne zaman defans yapmayı, gol yese de bir o kadar atmayı öğrenecek merak ediyorum. Karşılarında Ada'nın dişli ekibi Chelsea var ve çok zor bir maç Madrid temsilcisini bekliyor. Açıkçası Chelsea her yönden Atletico Madrid'i geçebilecek kapasitede. Ancelotti orta saha ağırlıklı hücum denemelerini başaramazsa kanatlardan gelecektir. Madrid'in direnebileceğini sanmıyorum ve ilk yarıdan oyun kontrolünü rakibine vereceğini düşünüyorum. Tahminim ise Chelsea'nin rahat kazanacağı yönünde.

Sonuç: 4-0 WON ( Beklediğim gibi, Chelsea süpürdü)

Şampiyonlar Ligi 3. Maçlar Genel Bakış





Bordeaux - Bayern München

A Grubunun iki yenilgisiz takımı karşı karşıya geliyor. Bayern Munich'in geçen seneki başarısız tablosundan sonra bu sene gözler daha olumlu birfutbol bekliyor açıkçası fakat Bayern'de birşeyler yine eksik gibi. Haftasonu Freiburg deplasmanından alınan 3 puan ile biraz olsun zirveye yaklaşan Bavyera ekibi, şampiyonlar liginde yenilgi görmeden gruptan çıkmak istiyor. Aslında gruba baktığımızda en zorlu rakibinin Juventus olduğunu ve evlerinde golsüz berabere kalarak bu zorlu rakibe karşı galip gelemediklerini izledik. Evlerinde alacakları bir galibiyet onları çok daha fazla rahatlatacaktı fakat olmadı. Rakip Bordeaux ise Bayern'e nazaran biraz daha ortalama kadroyla mücadele eden bir ekip. Haftasonu ligte aldıkları Auxerre mağlubiyeti bu maça nasıl yansıyacak merak konusu. Teknik detaylara inmeden genel bir değerlendirme yapacak olursak bu maçtan çok gol sesi çıkacağını düşünmüyorum. Bununla birlikte beraberlik iki takımı da üzmeyecektir. Tahminim az gollü bir beraberlik üzerine.

Sonuç: 2-1 LOST (İlk kırmızının henüz 30'da gelmesi işleri bozdu, gelirdi diye tahmin ediyorum)



Zurich - Marseille

C Grubunun tartışmasız en büyük favorisi Real Madrid'in arkasından ikinci sıra için mücadele veren ekipler sırasıyla Milan, Marsilya ve Zurich. Zurich şampiyonlar ligine evinde R. Madrid'den 5 yiyerek başladı. Bu skor sanki bize sıfır çekecek bir Zurich izlenimini bırakmış olsa da onlar bizi yanılttı ve Milan'ı deplasmanda geçen sezon olduğu gibi yine 0-1 ile geçmeyi bildiler. Bu takım San Siro'yu pek seviyor anlaşılan. Haftasonu İsviçre'de Bellinzona deplasmanına çıkan Zurich, bu zayıf rakibi karşısında sahadan 2-3 mağlup ayrıldı. Kafalar Marsilya maçında olabilir pek tabii fakat bu, mağlubiyetin bahanesi olamaz.
Marsilya cephesine geçtiğimizde grubun ilk maçında evlerinde Milan'a mağlup olduktan sonra Madrid deplasmanına gittiler ve sahadan 0-3'lık bir sonuçla mağlup ayrıldılar. Açıkçası oynanan iki maç sonrası puansız olan Marsilya'dan bundan sonraki maçlar sürecinde bir çıkış bekliyorum. İlk hedef Zurich'i gerilerinde bırakıp, daha büyük bir balık olan Milan olacaktır. Haftasonu ligte Nancy deplasmanından 3-0 gibi temiz bir skorla dönen Marsilya, Zurich engelini de üç puanla kapatacaktır. Tahminim Marsilya'nın galibiyetinden yana.

Sonuç 0-1 WON

CSKA Moskva - Manchester United

B Grubuna geldiğimizde CSKA evinde Man. Utd'ı ağırlıyor. CSKA takımının üç dört sene önceki başarılı performansından uzak olduğunu yazının hemen başında belirtmek istiyorum. Rakip Manchester da açıkçası geçen seneye göre Ronaldo'nun da takımdan ayrılışından sonra maçlarını daha zor kazandığını görüyoruz. CSKA haftasonu Spartak Nalchik deplasmanından 1-1'lik sonuç ile döndü. Büyük bir özveriyle bir İngiliz takımının karşısına hazır olarak çıkmak isteyeceklerdir ancak mevcut kadro ve performansın buna yeteceğini sanmıyorum. Rakip Man. Utd. ise haftasonu evinde Bolton'ı 2-1 ile geçerek zirve takipçiliğine devam etti. B Grubu'nda en büyük favori Manchester'ın ardından sırasıyla Wolfsburg, CSKA ve Beşiktaş geliyor. CSKA'nın amacı gruptan çıkmak yerine Europa olacaktır diye tahmin ediyorum. Amaçları gruptan çıkmak olsa dahi ulaşacakları sonuç en olumlu haliyle bakacak olursak bu olacaktır. Manchester'ın grupta yenilgi yüzü göreceğini sanmıyorum fakat Wolfsburg deplasmanının şimdiden çok zor geçeceği belli gibi. Maça dönecek olursak, CSKA'nın gol yememek adına kapanacağını ve cılız birkaç uzun topla Manchester kalesine gitmeye çalışacağını, buna karşılık yerden paslarla orta sahası daha güçlü olan Manchester'ın CSKA kalesine yaklaşacağını düşünüyorum. İlk yarı maksimum tek gol çıkar bu maçtan ve akabinde Man Utd amacına ulaşarak 3 puanı hanesine yazdırır. Tahminim Manchester United'ın gol yemeden bu maçı bitireceği, bunun yanında 0-1 ya da 0-2'lık bir sonuçla İngiltere'ye döneceği üzerine.

Sonuç: 0-1 WON ( gayet yerinde bir tahmin oldu)

18 Eki 2009

Serie A | 8. Hafta






Milan - Roma

Hepimizin ilgisini çektiği üzere Milan takımı sezona ciddi derecede kötü başladı. Bununla kalmayan Milan rakiplerine nazaran berbat bir transfer politikası güttü ve sonuç ortada. Rakip Roma her zamanki dengesiz, ne yapacağı belli olmayan, Totti'siz boynu bükük kalan fakat gol bulmasını da bilen bir ekip yine. Milan'ın bu maça kadar kısır geçen karşılaşmalarına şahit olduk ancak rakip bu kez Roma ve bana göre ibre her iki takımın da en az bir gol bulacağı yönünde. En az üç gol seyreder Serie A takipçileri bu gece.


Sonuç: 2-1 WON

Yunanistan Süper Ligi | 7. Hafta

Kavala - Panathinaikos

Ev sahibi Kavala bu sezon yükseldiği süper lige uyum sağlamış gibi gözüküyor. Attığın kadarı kafi fazla uzatma ya da atamıyorsan yeme mantığıyla oynayan bir ekip Kavala. Karşısında bugün "kendisine göre" güçlü bir takım olan Pao var. Kısır bir maç bekliyorum. 0-0 muhtemel sonuç olacakmış gibi geliyor fakat Pao faktörünü unutmamak lazım ki tek farklı bir galibiyet de alabilirler.



Sonuç: 2-2 LOST
( Açıkçası berabere biteceğini bilip, bir diğer komboda değerlendirmiştim fakat az gol olacağı daha yüksek ihtimal gibi gelmişti bana)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir