15 Şub 2010

FA Cup 5. Tur

Chelsea 5. turda Cardiff'i ilk yarıda zorlansa da 4-1 geçmeyi bildi. Cardiff City'nin şu oyununu Premier League ekiplerinin bir çoğu oynayamıyor. En azından Wigan ve Portsmouth'dan daha derli toplu bir takım olduğunu söylemek mümkün. Bu maçta Sturridge'e ayrı bir yer açmak lazım. Chelsea oynatma fırsatı bulabilir ya da oynayabileceği bir kulübe yollarsa, bu genç çocuk ileride çok başarılı bir hücum oyuncusu olabilir.

City of Manchester stadında karşılaşan Stoke ve Manchester City maçı, her Stoke maçında olduğu gibi inanılmaz mücadele içinde geçti. Shawcross ve Sorensen'in hatalar zincirinde Wright-Phillips 1-0 öne geçirdi. Fakat ilk yarıda galibiyet biraz daha Stoke'un hakkıydı. İlk yarıda şanssızlıklar da yakasını bırakmadı Pulis'in. Önce Etherington ayağını burktu kenara alındı. Onun yerine giren Liam Lawrence'da ikili mücadele sırasında ayağını fazla zorlayınca daha ilk yarıyı bitirmeden sağ kanada 2. değişikliğini yaptı Pulis. Yerine giren Rory Delap'te şut gibi kullandığı taçlardan birinde Fuller'in kafasına topu kondurdu ve maç 1-1 sona erdi. Pazartesi günü ligde bu sefer Britannia'da karşılaşacak bu iki ekip, yoğun ve stresli fikstürlerine bir maç daha eklemiş oldular.

İzlemediğim diğer maçlarda Fulham Craven Cottage'de, Sven-Göran Eriksson'un başında olduğu Notts County'e hiç acımamış ve çeyrek finale giderken moral depolamış 4-0. Aston Villa deplasmanda Crystal Palace önünde ufak çaplı bir şok yaratmış berabere kalarak 2-2.Ligden düşmesine kesin gözüyle bakılan Portsmouth ise Southampton'a patlamış 4-1.
Derby County, Birmingham'a direnmiş ama gücü yetmemiş 1-2. Turu ikinci maça bırakan 3. eşleşmeyse Reading ve West Bromwich Albion 2-2.
Tottenham, kötü gidişine FA Cup'ta da devam ederek Bolton'ı deplasmanda devirememiş ve şansını bir sonraki maça bırakmış 1-1.

Çeyrek Final eşleşmeleri ise şu şekilde oluştu;

Chelsea v Man City/Stoke City
Fulham v Bolton/Tottenham
Reading/West Brom v Crystal Palace/Aston Villa
Portsmouth v Birmingham City

Maçlar 6/7 Mart'ta oynanacak.

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir