16 Şub 2010

Şampiyonlar Ligi 2. Tur 16/02

Şampiyonlar Ligi 2. tur maçları bu akşam başlıyor. UEFA'nın 2. tur maçları ile ilgili fikstür değişikliği ile 4 maç bu hafta, diğer 4 maç ise haftaya Salı ve Çarşamba günü oynanacak.

Lyon'un fırtına gibi estiği yılları hatırlarsak, o etkili futbolunu yansıttığı bir arena da şampiyonlar ligiydi. Şampiyonlar liginde Lyon ile Real Madrid 2005/06 ve 2006/07 olmak üzere iki sezon üst üste eşleşmiş ve Lyon her iki eşleşmede de Real Madrid'i geçmeyi başaran taraf olmuştu. Açıkçası onları Real Madrid'i ezerlerken izlemek epey keyif vericiydi ve yalnızca elemekle kalmadıkları gibi bir de yenilmiyorlardı da. Ancak bu kez işler biraz karışık. Real Madrid şampiyonlar liginde en son 2003/04 sezonunda 2. turda Bayern'i elemiş ve çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde Monaco'ya elenen Real Madrid, o tarihten bu yana şampiyonlar liginde 2. turdan ötesini görebilmiş değil. İşte bu sebepten dolayı hem Madrid taraftarları, hem de Madrid medyası bu kez şeytanın bacağını kırmalarını bekliyorlar takımlarından. Ayrıca bir diğer neden de bu yıl şampiyonlar ligi finalinin Santiago Bernabéu'da oynanacak olması.

Lyon'un her ne kadar ligde oynadığı maçlar sıkıcı geçiyor olsa da şampiyonlar liginde biraz daha olumlu işler yapan bir takım olarak beliriyorlar. Ben turu geçen takımın Real Madrid olacağını fakat Fransa'daki bu ilk maçta Lyon'un bir beraberlik kurtarabileceğini tahmin ediyorum. Aslında bu akşam bol bol kapanacaklarından şüphe duysam da Boumsong'un hatasız oynaması Lyon için çok önemli. Lyon'da eksik oyuncular ise Clerc ve Bodmer. Real Madrid'in orta sahasına baktığımızda herhangi bir bahane olmadan kazanmalarını beklemek hiç de hayalcilik olmamalı aslında. Madrid tarafında düşündüren tek durum, Metzelder ve Pepe'nin yokluğunda Ramos'un bu bölgede oynaması ve onun yerine sağ bekte Arbeloa'nın forma giymesi. Uzun lafın kısası, geçmiş sezonlara göre şu anki kadroları ve oyun yapısını kıyaslarsak Real Madrid bir değil üç beş adım önde Lyon'a göre.
Maça çıkacak 11'ler ise şu şekilde:
San Siro'da kimileri için bir ilk yaşanacak bu akşam. Beckham basına yapmış olduğu açıklamada "Bir Manchester United taraftarı olarak ilk kez tutmuş olduğum takımın kaybetmesini, oynadığım kulübün kazanmasını istiyorum" dedi. Ya ne diyecekti ki? Fergie için ise Beckham'dan çok takımındaki eksiklikler gözüne çarpıyordur şüphesiz. Ryan Giggs ve Nemanja Vidic bu akşam Milan karşısında forma giyemeyecek isimler. Ayrıca Rio Ferdinand'ın da son gelen haberlere göre oynama olasılığı düşükmüş. Milan için açıkçası kıstas olan Inter maçı ve sonrasındaki mağlubiyeti düşündüğümüzde, 46-65. dakikalar arası oynadığı futbolu hatırlıyorum da eğer o mücadeleyi ManUtd karşısında sergilerlerse Milan'ın bu akşam için bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Vidic ve Ferdinand'sız ManUtd'ı hatırladığımda takımın ileri gücü ne kadar formda olursa olsun (Rooney) defanstaki sıkıntılar çok can sıkıyor ve ister istemez oyundan düşüp gol yememe derdine düşüyorlar. Maçın kısır geçip geçmeyeceği ManUtd'ın dışında Milan'ın da elinde bana göre. Gol yemek istemeyen bir Fergie ile rölanti futbolu tercih edecek Leonardo fikri elbette sıkıcı bir maç izletebilir bize fakat bunu kırması gereken yine Leo olacak.
Maça çıkacak 11'ler şu şekilde: (Ferdinand şüpheli)

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir