19 Ara 2009

Parlayanlar; Fulham ve Portsmouth

Evet, başlığa konu olan bu iki takım bugün iki sürprize imza attı. Fulham Manchester United'ı 3 - 0 gibi farklı bir skorla geçerken, Portsmouth kötü günler geçiren Liverpool'u 2 - 0 ile geçti.
Fulham nasıl bir takımdır hala anlam verebilmiş değilim. Açıkçası Premier League'in en sessiz sakin takımı gibi gelir bana yıllardır. Eğer herhangi bir başarıya imza attıysalar/atacaklarsa (ki bu son dönemlerde pek rastlamadığımız bir durum) yine de sessiz gelişir olaylar. Bu yıl ufak ufak ayak seslerini duyar gibi olduk yalnız, ben de buradayım, ligi yine 10 - 15.'lik arasında bitirmeyeceğim diyorlar sanki. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde de grubundan çıkarak Shakhtar Donetsk ile eşleştiler. Bakalım, o iki maç da ilginç geçeceğe benziyor.
Manchester United'ı devirdikleri maçtan bir kare... Danny Murphy sevinirken Rooney "tükürürüm böyle işe" der gibi sanki (ipucu havada süzülüyor) ...

Geçelim Portsmouth'un Liverpool'u 2 - 0 ile geçtiği maça. Hemen istatistikleri görelim...

Hani Liverpool'a kötü futbol oynuyor diyorum, Rafa'yı eleştiriyorum, böyle giderse daha çok puan kaybedecekler diyorum fakat bu görüşlerimde pek yanıldığımı da görmüyorum. Bunun kanıtı haftaiçi Wigan'ı 2 - 1 yendikleri maçla başlayarak, bugünkü ligin dibine demir atmış ve düşecek takımlardan biri olarak gözüken Portsmouth'a kaybetmeleriyle ayyuka çıktı. Rafa gitsin iyi güzel de takım acaba hemen kendine gelecek mi? Sık sık teknik direktör değiştiren takımlardan kurulu bir yer değil İngiltere. Gelen adam son raddeye kadar takımın başında kalır, başarıya uzaktan bir göz kırpması dahi takımın başında kalmasına açık bir davetiyedir. Dolayısıyla, o bizim bildiğimiz tek dönemlik teknik direktörlere alışkın futbolcular da pek yok ve istikrar en önemli gerekçe. Yani teknik direktör değişikliği de Liverpool'un bu sene hem lige hem de UEFA'ya olası bir havlu atma eylemini geçiştirmeyecektir.
Yazıyı Frederic Piquionne'in attığı gol sonrası sevinciyle, yani Liverpool'un beraberlik umutlarını da yitirdiği o dakikayla bitiriyorum.


Pic Of The Day


Bursaspor tam 15 yıl sonra İnönü'de Beşiktaş'ı 2 - 3 devirmeyi başardı. Fotoğraf maç sonunda haklı sevinçlerini yaşarlarken...

18 Ara 2009

UEFA Europa League Kura Çekimi


Öncelikle Galatasaray'a düşmesinde pek bir sakınca görmediğim takımlardan birinin gelmesi beni üzmedi. Atletico Madrid takım olma hüviyetinden çok uzak. Yalnızca hücum hattından ibaret bir takım bu yüzden ilk maçın skoru çok çok önemli (ilk maç Madrid'de). Madrid'den beraberlikle dönüldüğü taktirde dahi kapının mandalı fırlar yerinden.
Atletico Madrid - Galatasaray eşleşmesinin galibi Everton - Sporting Lisbon galibiyle oynayacak.

Geçelim Fenerbahçe'ye o halde... Birkaç gün önce Lille'in artan performansından bahsediyordum ki yakından takip edebilme şansını da yakalamış olacağız bu kurayla beraber. Pek kolay olacağını sanmıyorum ama Lille'i oynatmadığı taktirde Fenerbahçe turu kapar.
Lille - Fenerbahçe eşleşmesinin galibi Liverpool - Unirea eşleşmesinden gelen takımla oynayacak. Liverpool'un turu geçeceğini varsayarsak, bu bana göre Lille eşleşmesinde Fenerbahçe'ye avantaj sağlayabilir. Turu geçtiği taktirde daha büyük bir takımla oynayacak olmanın psikolojisi ayrı bir motivasyon aracıdır.

Her iki takımımızdan da güzel futbol ve sonrasında tur bekliyorum. Ha kıyaslayacak olursam, Galatasaray bir adım önde.

Champions League Round of 16


Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takımın eşleşmeleri belli oldu.
Inter - Chelsea , Lyon - Real Madrid , Milan - Man. Utd maçlarını seyretmek keyifli olacak.
Turu favoriler mi geçecek yoksa sürpriz çıkacak mı? Bekleyip görelim... Unutmadan, ilk maçlar 16/17 Şubat'ta.

14 Ara 2009

Larsson & Landskrona

İsveç Superettan Ligi takımlarından Landskrona BoIS'ın yeni teknik direktörü tanıdık bir isim, Henrik Larsson oldu. Larsson'a bu konuda "hep destek tam destek" anlayışıyla yaklaşıyorum. Teknik direktörlük için siftah yapılacak takım özellikle alt liglerden olmalı diye düşünüyorum. Eskilere bakarsak yığınla bu anlayışı çiğnemiş ve belki de başarılı olabilmiş eski futbolcu/yeni teknik adamlar vardır. Fakat artık çakılı beklerin dahi futbolun güzelliğini bozan güncel futbol anlayışında, yavaş yavaş, derinden derinden, sakin sakin zayıf takımlarla pişmek bana daha cazip geliyor. İlk takımında başarılı olamama ihtimali ki takım da zayıf hali hazırda, Larsson'un iyi bir teknik direktör olamayacağı anlamına da gelmemelidir tabii. (Bkz. Frank Rijkaard)

Engin ve geniş bilgi dağarcığına(?) sahip "Türk Bahisseverler" özellikle yaz aylarında Superettan ve türevine yoğunlaşmayı severler. Hadi bakalım, takip edenin bol olacağı kesin Larsson efendi.

13 Ara 2009

Pic Of The Day

Rafa için ufukta yol görünüyor artık. Bu fotoğrafta da üzgün bir Rafa Benitez görüyoruz. Sanki Arsene Wenger'e şunu söylermiş gibi;
"Hoca ben artık çekiliyorum, hakkını helal et."

Fırtına Lille



Lille takımı uzun süredir bu kadar pozitif bir futbol oynayıp, bu kadar istikrarlı bir performansı yakalayamamıştı. Fransa'da sevdiğim tek tük takımlardan biri olarak Lille'in son dönemdeki bu çıkışını keyifle takip ediyorum. Lille'den önce Fransa'da bu sezon böyle bir performansı sürpriz olarak Auxerre'de görmüştük, sanırım sıra Lille'de. Bugün de Monaco'yu deplasmanda ezerek net bir skorla (0-4) evlerine dönüyorlar. Lille'in son 7 lig maçında 6 galibiyeti ve tek mağlubiyeti bulunmakta. Perşembe gecesi evinde St. Etienne'i 4-0 geçip hemen 3 gün ardından Monaco'ya deplasmanda 4 atmak pek de kolay olmasa gerek. Bahsettiğim şu son maçları bir görelim...

31.10.09 | Grenoble 0 - 2 Lille
08.11.09 | Lille 2 - 0 Bordeaux
22.11.09 | Montpellier 2 - 0 Lille
28.11.09 | Lille 4 - 0 Valenciennes
06.12.09 | Lille 4 - 3 Olympique Lyon
10.12.09 | Lille 4 - 0 St. Etienne
13.12.09 | Monaco 0 - 4 Lille


SkySports: Potansiyel Yıldızlar - 1

Bu bölümde uzun süredir yakından takip ettiğim SkySports'un genç yıldız adaylarını paylaşmak istiyorum. SkySports okurlarından gelen raporlar dahilinde inceleme yapacağı oyuncuyu belirler ve daha sonra potansiyel varsa yazıya döker. Bu bölümü bir yazı serisine bağlarsak daha faydalı olacaktır. Bu yüzden seriyi numaralandırarak başlayalım öyleyse...

Scott Donnelly, 21, Orta Saha, Aldershot


Donnelly Queens Park Rangers takımının altyapısından yetişen bir oyuncu ve ilk maçına da bu kulüpte 16 yaşına çıkmış. Yaşadığı sakatlık sonucu Aldershot takımına transfer olan Donnelly, kendisindeki potansiyeli Aldershot takımında gösteriyor... Attığı ve attırdığı gollerle takımının ligden düşmesini engelliyor. Daha bu yaşta bu tip anahtar bir rolü üstlenmek ve yerine getirmek ileride kendisi için hem kişilik, hem de oyun anlayışı açısından kazanımlarla geri dönecektir.

* Ayrıca gözlemciye göre Donnelly, İngiltere 2. Ligi yerine daha üst liglerde oynamayı hakeden bir futbolcu.

* İleriye dönük orta saha oyuncusu, büyük bir yeteneğe sahip ve ölü top uzmanı.

* Topu sürerken ve oyun kurarken ciddi bir yeteneği var ve oyunu sağ kanattan beslerken çok uzun mesafeler katedebiliyor.

Şu Anki Değeri: £ 750,00

Potansiyel Değeri:
£ 3 Milyon

Bir sonraki genç yetenek; Dominic Adiyiah

Pic Of The Day

Bugün iki adet günün resmi var. Biri Valencia - Real Madrid, öteki Fenerbahçe - Ankaragücü maçından.


Real Madrid'in kaçıp, Valencia'nın kovaladığı maçta son noktayı koyan Ezequiel Garay.

Valencia 2 - 3 Real Madrid

Bu da Ankaragücü'nün son dakikalarda yaşanan tartışmalı pozisyonu. İçerde mi, dışarda mı?

Bunlar Da İlginizi Çekebilir