6 Oca 2010

Serie A Çarşamba Mesaisi


İtalya Serie A ikinci yarıya tüm maçların Çarşamba oynandığı bir günle başlamış oldu. Genel olarak baktığımızda sürpriz sonuçlardan çok, maçlar devam ederken oluşan sürpriz skor değişimlerine tanık olduk. Fiorentina'nın Siena deplasmanından 5 gol ile dönmesi de ne kadar formda olduklarının bir göstergesi oldu. Kısa kısa oynanan maçları değerlendirelim.

Chievo 0 - 1 Inter
Bu maçın ne denli sıkıcı olabileceğini tahmin ettikleri için mi acaba erken saate koydular nedir? İzlemeyen olduysa pek bir şey kaçırmış değil. Maçın 12. dakikasında Balotelli'nin vurduğu top çizgi içerisinden çıkarılmasına rağmen geriden gelen Pandev'in kafası sonrası gol önce Pandev'e yazıldı. İlk maçında sevinmiş oldu Pandev fakat düzelttiler daha sonra. Olsun, hiç değilse hoşgeldin hediyesi gibi bir şey oldu Pandev için. Ayrıca değinmeden geçemeyeceğim diğer konu Chievo'nun sahası. Kış şartları, şu bu falan anlarız ama o sahada herkes sakatlanabilir. Geçen sezonki Sivasspor'un sahasından farkı yok hakikaten. Bir diğer hadise ise resimde de görüleceği gibi Chivu'nun sakatlanması oldu. Pelissier ile kafa topuna çıkan Chivu'nun kafatası çatlamış ve geri dönmesi biraz zaman alacakmış. Inter bu galibiyetle 2010'un ilk 3 puanını almış oldu ve liderliğini sürdürdü. Chievo ise dengesiz yapısını bozmuyor. Pelissier iyi oynarsa kazanıyorlar ancak yoksa yok.

Bari 2 - 0 Udinese
Bari'nin çıkışı ikinci yarıda da devam edecek gibi görünüyor. Udinese karşısında güzel futbolla 2-0 galip gelmeyi başardılar. Daha maçın hemen başında (6') golü bulan Bari, yeri geldiğinde direnmesini de beceriyor. Tüm maçlar aynı saatte devam ettiği için tamamını izleyemesem de ara ara takip etme şansı buldum bu maçı da. 42. dakikada Pepe'nin bir frikiği vardı ki direkte patlayan, gol olsaydı belki maçın seyri farklı olabilirdi. 68'de ise kendi yarı sahasından endirekt vuruşla Barreto'ya atılan topta Udinese defansı sadece izlemekle yetindi pozisyonu. Barreto da acımadı doğal olarak. Udinese bu yıl iyi gitmiyor, Quagliarella'yı kaybetmeleri yalnızca Di Natale'ye odaklı gol yollarına itiyor onları ister istemez. Di Natale bugün yoktu sahada, sonuç ortada. Bu sezon belli ki düşmemeye oynayacaklar, yukarı tırmanmaları bu kadar iyi performans gösteren takımlar varken hayli zor.

Atalanta 0 - 2 Napoli
Nerede lig başındaki deplasman fakiri Napoli, nerede şimdi her maçı ayrı güzel, her maçta iyi işler yapan Napoli. Takım artık iyice o Napolitan havasına bürünmüş durumda. Roberto Donadoni'nin beraberlikler takımı Napoli, artık Mazzarri'nin kazanan Napoli'sine döndü. Sezona geçen yıla nazaran daha yüksek hedeflerle giren Napoli'nin işleri tıkırında gidiyor. Bu maça da harikulade bir golle başladılar. Quagliarella 7. dakikada öyle bir gol attı ki izleyin, izlettirin. Videonun 0:31-1:25 dakikaları arasında izlenebilir.

Atalanta ise en son Siena'yı deplasmanda mağlup etmişti ve o maçtan bu yana 4 maçtır kazanamıyorlar. Ligin dibindeler iyice, takım iyi de oynamıyor. Bir şeyler yapılması şart artık onları düşerken izlemek istemem açıkçası.

Catania 1 - 0 Bologna
Catania lige verilen ara öncesi hoca değişikliğine giderek, Bologna'yı da çalıştıran henüz bu işinde daha yeni yeni basamakları çıkacak olan Mihajlovic'i takımın başına getirmişti. Bu hoca değişikliği takımda olumlu bir etki yaratarak ilk maçlarında Juventus'u Torino'da 1-2 mağlup etmeyi başardılar. Bugün ise Bologna'yı tek golle geçen Catania'da kıpırtılar devam ediyor fakat kümede kalıp kalmayacaklarını bundan sonraki performans düzeyleri belirleyecektir.

Cagliari 2 - 2 Roma
İlk yarısı karşılıklı ataklarla geçen maçta, Roma adına ilk yarı için söyleyebileceğim şey Baptista'nın ısrarla, usanmadan ayağındaki topları adadaki uçan kuşlara yollama hevesiydi. İkinci yarı ise Vucinic'in kendini yere bırakması sonucu verilen komik penaltı ile başladı. Totti'nin yokluğunda penaltı noktasına gelen Pizarro, bugün de golü bulmuş oldu. İkinci gol ise Taddei'nin kişisel becerisiyle Perrotta'yı buluşturduğu pozisyon ile geldi. Maç bitti bitiyor derken Cagliari 90. dakikada kullandığı kornerden doğan karambol sonrası ilk golü buldu. Romalılar gol sonrası hakeme koşturdular ama bela geliyorum dedi bir kere. 90+2'de Conti'nin kale önünde dokunduğu top ağlarla buluştu ve Roma maçı aldık derken, 2 dakikada bir puana razı oldu.

Parma 1 - 2 Juventus
Ligin ikinci yarısındaki ilk maçına hızlı başlayan takımlardan biri de Juventus oldu. Dakika 4'ü gösterirken Salihamidzic kafalardan seken topa bir de ben dokunayım diyerek golü Juventus hanesine yazdırdı. 25'de Parma adına golü bulan isim Amoruso olurken spiker Juve'yi pek sevmiyor olacak ki " Uno - Uno, Uno - Uno Uno...." diye kulaklarımın Çın - Çın etmesine neden oldu. O kafa bu kafa derken, Castellini bu kafa gollerine özendi sanırım çünkü öyle güzel attı ki kendi kalesine, o kabarık saçlarını yolmak istemiştir Parma taraftarları. Bu sonuçla Juventus, Inter'i takibine devam etmiş, bir hayli açık olan puan farkının daha fazla açılmasına engel olmuş oldu. Parma da beklentilerin üzerinde bir futbol sergiliyor bu sezon açıkçası. Ligdeki pozisyonları hiç fena değil 6. sıradalar. Kötü de oynamıyorlar, izleyenler, takip edenler bunu gözlemliyorlardır.

Siena 1 - 5 Fiorentina
Fiorentina bu sezon şampiyonlar ligi macerasında yaldır yaldır koştururken, lige de bomba gibi dönüş yaptı. Zayıf Siena önünde maçın hemen başında öne geçen Floransa temsilcisi, Siena'yı resmen alenen ezdi. Roma altyapısında yetişen ve sonrasında Siena'ya transfer olan Gianluca Curci'ye de bir çift lafım var; Frey'den az da olsa ders al evlat! İkinci yarının başlarıydı sanırım soldan yapılan ortaya Maccarone kafasıyla eşlik etti fakat Sebastian Frey hemen hemen 1 metreden gelen o sert topu da çıkartmayı bildi. Frey gün geçtikçe daha da iyi bir kaleci oluyor hakikaten. Siena seneye Serie B'de top koşturur gidişat o yönde. Zaten bu copy/paste takımını oldum olası sevmem, hiç de üzülmem.

Lazio - Livorno, Sampdoria - Palermo maçlarını da Milan - Genoa maçının analiziyle birlikte yaparız bir şekilde. Sırtımın ağrısını dindirmek gerek...

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir