3 Oca 2010

Celtic 1 - 1 Rangers

Celtic evinde ezeli rakibi Rangers ile 1-1 berabere kaldı. Maçı izleme fırsatı buldum. Rangers adına konuşmak gerekirse 13. dakikada Novo'nun sakatlanarak oyundan çıkması işleri biraz aleyhlerine döndürdü. Çünkü Celtic sağlı soğlu gelmeye devam ediyordu. Yanlış olmasın fakat 20. dakika olarak hatırlıyorum, Celtic'in üst üste ataklarından birinde Fortune kaleciyle birlikte topa yükselirken herhangi bir faullük durum olmamasına rağmen hakem Celtic'in buz gibi golünü yemiş oldu. O dakikadan sonra oyun biraz daha rölanti bir hal almaya başladı.

İkinci yarıda Scott McDonald 71. dakikada oyuna girerken birşeyler olabilir diyordum ki oyuna girdikten 8 dakika sonra golü buldu. Ancak pek de uzun sürmedi bu sevinç. 80'de Rangers'ın köşe vuruşu sonrası McCulloch boş kaldı ve kafaya çıkarak golü bulurken hemen önündeki Rangers taraftarları doğal olarak çıldırdı.
Kısaca Celtic bu sezon hangi kulvara bakarsak bakalım kötü gidiyor. Şampiyonlar Ligi Playoff turunda Arsenal'a elendikten sonra, Uefa Avrupa Ligi'nde Hapoel Tel Aviv ve Hamburg'un gerisinde kalarak Avrupa kupalarına erken veda ettiler. Lige döndüğümüzde lider Rangers ile puan farkı 7. Bu puan farkı herhangi bir ligde daha az önem ifade edebilir fakat burası İskoçya, 7-10 arası puan farkları çok kolay kapanmıyor çünkü diğer rakipler liderliğe Rangers veya Celtic oynarken direnemiyorlar ve dolayısıyla bu iki takımdan biri yaldır yaldır şampiyonluğa koşuyor. Celtic'in Rangers'a karşı her zaman üstün olmasını isteyen biri olarak bu sezon işlerin pek de düzeleceğini sanmıyorum. Bugünkü puan kaybıyla Celtic sevenlerini üzdü, Rangers tarafını güldürdü.

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir