5 Oca 2010

Mendes Sporting'e, Veloso Fiorentina'ya, Rangers Hani Bana, Han...

Şöyle başlarsak iyi olacak gibi... Glasgow Rangers'ın şu sıralar ekonomik vaziyeti pek iyi seyretmiyormuş kulüpten gelen bilgilere göre. 2008-2009 sezonunda şampiyonlar ligi elemelerinde Litvanya'nın Kaunas takımına elenme başarısı gösterip aynı sezon ligi 2. sırada tamamlayan Rangers, bu sezon ise şampiyonlar liginde geçen seneyi aratmayan bir performans sergileyerek grubunu yalnızca 2 puan elde ederek sonuncu bitirdi ve tekrar lige döndü. Bu tip olumsuzluklar doğal olarak kulübe girdi olarak değil, "ah o gemide ben de olsaydım" yakarışlarıyla geri döndü. Tüm dünyada yaşanan kriz onları da vurmuş anlaşılan ki Pedro Mendes'i ellerinden çıkarmaya bakıyorlar. Takımda en çok kazanan oyunculardan biri olan Pedro Mendes'in bir de taliplisi var, Sporting Lisbon. 1.7 milyon € bonservis ücreti karşılığında bugün yarın Sporting'e geçebilir Mendes.

Sporting Lisbon'da ise farklı bir senaryo hakim. Mendes'i transfer etmek isteyen Portekizliler, Fiorentina'nın Miguel Veloso ilgisinden memnunlar. Olası bir Veloso transferinden elde edilen gelir ile Mendes'i transfer etme peşindeler. Ki Veloso eğer Fiorentina'ya gidecek olursa, Mendes'in maliyeti çam sakızı tadında kalır. Nitekim Veloso'nun değeri üç aşağı beş yukarı 10 milyon € civarı. Aslında Veloso'yu transfer etmek isteyen tek takım Fiorentina değil. Bir de Barcelona dedikoduları var fakat Barça orta sahasındaki geniş kadro sebebiyle Fiorentina bir adım öne çıkabilir.

Açıkçası Sporting, orada burada yazanın aksine elinde Veloso gibi genç ve yetenekli bir isim varken satmaktan cayıp (ki illa satacak diye birşey yok olasılık üzerine yazıyorum) Mendes takviyesini gerçekleştirirse daha akıllı bir iş yapmış olur. Hadi onu da bırakıp işin özüne bakarsak, Mendes üst düzey bir orta saha değil artık ayrıca yaşını da aldı gidiyor, Sporting'te de birkaç yıldır düşüş hakim hiç iyi oynamıyorlar, alan razı veren razı bir durum oluşabilir. Fakat Veloso bu sezon satılmamalı. Ha illa ki satacağım diyorsa Sporting aradan çekiliriz.

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir