3 Nis 2010

Sıralama Turu Ardından: Sepang, Malezya

Tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Malezya'da yoğun yağmur yağışı var. Sıralama turundaki sonuçlar bu yağmura bağlı olarak sürprizlere sahne oldu. Sıralama turundaki yağış, yarın yapılacak yarışta da bekleniyor. Sürpriz dedim çünkü Jenson Button, Lewis Hamilton, Felipe Massa ve Fernando Alonso ilginç bir şekilde çok geride kaldılar. Yarın ilk 10 sırada yarışa başlayacak sürücülere göz atalım.

1- Mark Webber - Red Bull-Renault
2- Nico Rosberg - Mercedes GP
3- Sebastian Vettel - Red Bull-Renault
4- Adrian Sutil - Force India-Mercedes
5- Nico Hulkenberg - Williams-Cosworth
6- Robert Kubica - Renault
7- Rubens Barrichello - Williams-Cosworth
8- Michael Schumacher - Mercedes GP
9- Kamui Kobayashi - BMW Sauber-Ferrari
10- Vitantonio Liuzzi - Force India-Mercedes

İlk 10'da o kadar çok sürpriz pilot var ki yarın ilginç geçişler izleyeceğimiz kesin gibi. Ayrıca yağacak yoğun yağmurla beraber bu geçişler kazalara gebe olacaktır diye düşünüyorum. Dolayısıyla pistte safety car görmezsek büyük sürpriz olur. Bunun yanı sıra Adrian Sutil kariyerinde en iyi sıralama turu derecesini yapmış oldu. Onun dışında diğer sürprizler Hulkenberg, Kobayashi ve Liuzzi yarın bu pozisyonlarını koruyabilecekler mi göreceğiz. Ben Kubica'dan yarışın hemen başında bir atak bekliyorum açıkçası. Hulkenberg ve Sutil'i geçip asıl rakipleri olan Vettel ve Rosberg'in peşine takılacaktır.

Vettel demişken bu ismi herkesin dikkatle izlemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sezon ilk iki yarışta şanssızlıklardan dolayı podyum göremese de, Red Bull takımının en yetenekli ismi bana göre. Yarın bir aksilik olmazsa yarışı ilk 3'te tamamlayacaktır. Schumi için birkaç şey söylemek gerekirse, Bahreyn ve Avustralya'da yarışları bir hayli geride tamamlamasına rağmen kendisine performansı hakkında bir değerlendirme yapması sorulduğunda, bu performansından memnun olduğunu belirtmişti. Takım arkadaşı Nico Rosberg pek tabii önünde bitirebilir yarışı fakat Schumi için sezonun ilk podyumu da olabilir eğer doğru taktik ve iyi bir çıkış sergilerlerse takım olarak. Son olarak, yarın Malezya'da çok keyifli bir yarış bizleri bekliyor olacak.

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir