31 Mar 2010

Rövanş

Allianz Arena'da dün gece bir bakıma rövanş maçına çıkan Bayern München, Manchester United'ı tıpkı o 1999'da 90. dakikada yediği gole nazire yaparcasına yenmeyi başardı. Bu kez önde olan taraf Man Utd'dı ve geriden gelerek maçı kazanan Bayern oldu. Muhtemeldir ki bu sonuç Bayern München'e yetmeyecek fakat moral depolamak açısından önemli bir galibiyet aldılar. Ayrıca maçın ikinci yarısı Man Utd adına "kayıp" kavramından öteye geçmedi.

Hem maçı, hem de Wayne Rooney'i kaybeden Alex Ferguson, bunun yanı sıra yaptığı taktiksel hataların da diyetini ödemiş oldu. Maçın hemen başında Demichelis'in Rooney'i markaj ederken ayağı kayıp düşmesi ve sonrasında boş kalan Rooney'nin golü ağlara göndermesi nasıl Louis van Gaal'i huzursuz ettiyse, maçın sonunda ise huzursuz olan taraf Fergie oldu. Dedik ya, maçın ikinci yarısı Man Utd adına hem kayıp hem de şanssızlık kavramlarından oluşuyordu. Bunları Vidic'in kafayla vurduğu topun direkten dönmesi, Ribery'nin kullandığı frikiğin Rooney'e çarpıp ağlara gitmesi, son dakikalarda Rooney gibi bir golcüsünü kaybetmesi diye sıralayabiliriz.
Premier Lig açısından baktığımızda Rooney'nin sakatlığının süresi, Manchester United hücumunu doğrudan etkileyecektir. Maç sonrası Alex Ferguson'ın konuyla ilgili demeci ise; "Hopefully, it's not too serious. He may be doubtful for Saturday but we don't know, it's too early to say." Kulüp doktorlarından sanıyorum ki bugün bir açıklama gelecektir sakatlığın ne kadar süreceği hakkında.

Ji-Sung Park da maç sonrası Old Trafford'da şanslı olan tarafın kendileri olduğunu söylemiş. Doğru demiş çocuk, Manchester'da hızlı başlayan bir oyunla ilk yarıya gol yemeden bir veya iki tane gol sığdırmaları, turu geçmek için büyük avantaj sağlayabilir Red Devils'a ancak Bayern München bu sezon deplasmanlarda ilginç sonuçlar alabiliyor. Bir sürpriz çıkar mı diye soracak olursak cevabı "zor" olacaktır. Bekleyip görelim...

1 yorum:

Çağrı dedi ki...

Bayern iyidir, hoştur. Effenberg candır, canandır !

Bunlar Da İlginizi Çekebilir