17 Oca 2010

Kısa Kısa #1

Cuma'dan bu yana yazma fırsatı bulamadım buraya. Bu tür durumlarda "kısa kısa" başlıkları altında 2-3 günlük derlemeler yapabilirim. Bu da ilki olsun o halde, neler olmuş bitmiş bakalım...
Cumartesi günü Stamford Bridge'de şov yapan Chelsea, uzun süredir fena gitmeyen Sunderland'e patlama yaptı, 7-2. Kalesinde tam 7 gol gören Sunderland, bu sezon Wigan'ın Londra'dan 9 yiyip evine dönmesinden sonra hemen hemen aynı duyguları paylaşmış oldu.
Son şampiyon Flamengo, CSKA ile anlaşarak Vagner Love'u kiraladı. Vagner Love geçen sezonu Palmeiras'ta kiralık olarak geçirmişti. CSKA'nın iki sezon üst üste bu önemli forvetini kiralama yoluna gitmesi düşündürücü aslında. Takımda olduğu süre içerisinde sürekli katkıda bulunan bir futbolcuyu ellerinde forvet bolluğu olmamasına rağmen devamlı kiralayan CSKA'da Dzagoev yine umut kapısı olacak gibi.
Afrika Uluslar Kupası'nda ikinci maçlar bugün D Grubu'yla sona erecek. Artık takımlar o sürpriz dönemden sıyrılıp, yavaş yavaş gerçek renklerini göstermeye başlıyorlar. Fildişi Gana'yı 3-1 yenerek gruptan çıkmayı garantileyen ilk takım oldu. Maçta Fildişi'nin son golünü atan Drogba'ya yaptığı asistle "oyy oyy" dedirten Keita'yı da unutmamak gerek. Fildişi dışında gruptan çıkmayı garantileyen diğer takım ise Mısır oldu. Mısır'ı Kuzey Afrika hatta daha da özele indirgersek, Berberiler içinde sınıflandırdığımızda uzak ara en iyi futbol oynayan takıma sahipler. Kuzey Afrika'dan kasıt, Libya, Tunus, Cezayir, Fas'tan ibaret pek tabii.
Real Madrid Osasuna deplasmanında aldığı beraberlikten sonra Bilbao deplasmanında yine puan kaybetti fakat bu kez 3 çil puan. Fernando Llorente daha maçın hemen başında (3') cezayı keserek Bask halkına bu ince galibiyeti hediye etmiş oldu. Ayrıca Athletic Bilbao uzun süredir görmediğimiz bir performans içinde bu sezon. Açıkçası beni şaşırtmaya devam ediyorlar. Bu gidişle Anderlecht'i de eleme olasılıkları oldukça yüksek. La Liga'da dün oynanan diğer önemli maçta Barcelona, Sevilla'yı "sen misin beni eleyen kardeşşş" dercesine sahaya gömerek aradan zaman geçmeden bir nevi intikam almış oldu.
Yurttan sesleri sona bıraktım... Son Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediye'ye de yenilerek grubunda sıfır çekmiş, kupadan da elenmiş oldu. Maçı izleme fırsatım olmadı fakat İBB'yi Manisa deplasmanında seyretmiş ve en sıkıcı maçlar kategorisine almıştım.

Kısa Kısa #1

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir