20 Oca 2010

Αντίο Zico

Yunanistan'ın hoca alışverişi konusunda takındığı al-gönder tavrı Türkiye'den farklı değildir. Özellikle Panathinaikos ve Olympiakos'ta bu böyledir. Panathinaikos'un sabırsız bir şekilde Henk Ten Cate'yi göndermesinden bahsetmiştim o sıralarda, şimdi ise talih kuşu Arthur Zico'ya kondu. Olympiakos'un Kavala deplasmanından 0-0 ile dönerek puan kaybetmesi beni şaşırtmadı fakat başkalarını hem şaşırtmış, hem de sabırlarını taşırtmış anlaşılan. Birincisi, Kavala zaten bu sezon evinde henüz ligin başındaki Asteras Tripolis kazasını saymazsak yenilgi yüzü görmeyen bir takım haline büründü. O takımı izlerseniz 90 dakika bir iki kez, görürsünüz gol yemelerinin ne denli zor olduğunu. Şu an Olympiakos'un 7 puan önünde olan PAO da bu deplasmandan çok daha zor durumlara düşerek 1 puan ile ayrılmıştı, hani kıyas yapacaksak e al işte kıyas.

İkincisi, Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalındı ve düşen rakip de atla deve değil Bordeaux, hani elenme olasılığı çok yüksek değil. Dünyada Türk'e en çok benzeyen milletin Yunan olduğunu tekrar görme fırsatını yakaladım bugün. Sabırsız, heyecanlı, kısacası dil ve din farklılıkları dışında hemen hemen her şey aynı, saymaya bile lüzum yok. Sonuç olarak Zico Fenerbahçe'den sonra Olympiakos'tan da nasibini aldı.

Piraeus ekibinin yeni hocası ise şimdilik Bozidar Bandoviç oldu. Kariyerinin neredeyse büyük bir bölümünü Yunanistan'da geçiren bu Boşnak, eğer başka biri gelmezse görürüz neler yapabilecek.

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir