19 Oca 2010

Fiorentina ve Bitmeyen Transferleri

Fiorentina devre arasında yaptığı nokta transferlere bir yenisini daha ekledi. Yeni transferin adı, Mario Bolatti. Neden nokta diyorum? Çünkü Bolatti transferi bana göre ciddi anlamda iyi bir hamle. Ön bir bilgi olarak kimdir kimlerdendir diye inceleyecek olursak; Arjantinli oyuncuyu ilk olarak Avrupa semalarında Porto'da gördük fakat çok geçmeden ülkesine tekrar döndü Bolatti. Huracan'a kiralık gitti ve Clausura 09'un en değerli oyuncusu seçildi. Aynı dönemde Maradona'nın da ilgisini çekince, Arjantin milli takımında oynama fırsatını yakaladı ve Uruguay'a bir de golü var (resimdeki sahne). Gol demişken, Huracan'da Banfield'a attığı golü izlerseniz "hey yavrum benim" nidaları atabilirsiniz... Bolatti'nin mevkisini ise box to box midfielder olarak tanımlayabilirim. Defansif bir orta saha oyuncusu aslında, FM tiryakileri bilirler ne tür özellikleri olduğunu bu mevki (box to box) oyuncularının.
Şimdi Fiorentina'nın kadrosuna baktığımda, hangi dönemde bu kadar kuvvetli bir kadroya sahiplerdi diye sormadan geçemiyorum kendime. Felipe ve Ljacic'in ardından Bolatti'nin de takıma katılması, olası rotasyon durumunda takımın oyundan düşmeyecek bir kadroyla sahada olmasını sağlayacaktır. Kafamda oluşan Fiorentina 11'iyle bitiriyorum...

Frey
Comotto---Gamberini----Felipe---Pasqual
Bolatti---Montolivo
Marchionni----Mutu-----Vargas
Gilardino

2 yorum:

hakancelep dedi ki...

Yeni transfer Miguel Veloso direk oynamaz diyorsun alışma sürecinden sonra.

buraköztürk dedi ki...

Miguel Veloso transferi olmadı hocam. İlgilenildi falan sonrası gelmedi, Sporting'de Veloso, hiç değilse sezon sonuna kadar öyle.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir