12 Mar 2010

Deplasman Fakiri

Liverpool bu sezon kötü günler geçiriyor, evet bu konuda herkes hemfikir. Bu sezonun kötü geçmesinin başlıca unsuru ise Liverpool'un deplasman karnesi. Premier League'e Tottenham deplasmanında aldığı mağlubiyet ile başlayan Reds, bugüne kadar ligde çıktığı 15 deplasmandan7 mağlubiyet, 4 beraberliğin yanında yalnızca 4 galibiyet çıkarmayı başarabildi.

FA Cup'ta Reading'e sahasında uzatmalarda elenerek erken havlu attı. Carling Cup'ta Gunners'a deplasmanda mağlup olarak kupaya erken veda etti. Şampiyonlar Ligi E Grubu maçlarına baktığımızda deplasmanda yalnızca Debrecen'i 0-1 ile geçebildi ki Debrecen grubu puansız kapatan tek takımdı.

Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda 3. olarak! Avrupa Ligi'ne devam eden Reds, Unirea deplasmanından 1-3'lik galibiyetle ayrıldı. Bu galibiyetin başlıca unsuru Unirea takımı kaptanının dahi "Liverpool ile oynamak heyecan verici, keyif almaya bakacağız." düşüncesiyle maça çıkmalarından ibaretti bana göre. Oysa Anfield Road'da ıkına sıkıla 1-0 ile geçebilmişlerdi Romanya temsilcisini. Tecrübesiz bir ekiple oynamanın avantajları olarak açıklayabiliriz bu durumu.

Dün akşam oynanan Avrupa Ligi mücadelesinde Lille'e de deplasmanda 1-0 yenilerek kötü gidişata dur diyen olmadı. Wigan mağlubiyeti sonrası "what if" parolasıyla Fransa'ya giden Liverpool'da pek bir değişiklik yoktu açıkçası. Gerrard'ın kaçırdığı pozisyon dışında olumlu bir hede hatırlamıyorum Liverpool adına.

Lige dönecek olursak Liverpool'un kalan zamanda ligi kaçıncı bitireceğine dair tahmin yapmak için fikstürüne göz atmakta fayda var. Deplasman fakiri Liverpool'un toplam 4 maçı kaldı dışarıda oynayacağı. Bunlar sırasıyla; Manchester United, Birmingham, Burnley ve Hull City. Manchester şampiyonluk kovalıyor, Birmingham UEFA peşinde, Burnley ve Hull City ise düşmeme hesapları yapıyorlar. Bu 4 maç içinden alacakları maksimum puan şahsi fikrim 7'dir. Hull City deplasmanını etkileyecek en önemli etken ise Chelsea maçında nelerin yaşanacağıdır.

Anfield'da ise sırasıyla Portsmouth, Sunderland, Fulham, West Ham ve Chelsea ile oynayacaklar. Portsmouth ligden düşen ilk takım olarak gözüküyor, bu yüzden takılacaklarını sanmıyorum. Sunderland'in az da olsa düşme olasılığı var keza West Ham'ın da öyle. Fulham maçı ne denli keyifsiz geçer tahmin edebiliyorum tek gole yatıp alabilir Reds. Chelsea maçı ise evlerinde oynayacakları son maç olacağı için ligdeki durumu her ne olursa olsun prestij koruma ve Blues'u şampiyonluktan edebilme hesapları içinde geçer.

Ayrıca Fernando Torres konusunda Ada'da dönmeye başlayan birkaç haber şimdiden çıktı bile. Sezon sonu takımdan ayrılma olasılığı doğabilir. Keza Rafa konusunda alacakları karar da bir o kadar önemli olacaktır. Bu konular sezon sonuna kadar "rafa" kalkmış olsun, bakalım kalan maçlarında nasıl bir Liverpool izleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir