13 Şub 2010

Lorenz Günther Koestner ve Wolfsburg

Lorenz-Günther Koestner 25 Ocak'ta Wolfsburg'tan kovulan Armin Veh'in yerine takımın başına geçen isimdi. O konudan evvel değinilmesi gereken ise Felix Magath gibi bir teknik adamdan sonra o koltuğa Armin Veh'i getirmenin ne derece yanlış bir iş olduğudur. Armin Veh Stuttgart'ta iken şampiyonluğa ulaşmış olsa da o performansın gerisinin gelmeyeceği aşikardı. Zaten zaman gösterdi ki Wolfsburg'a 4-1 kaybettikleri maç sonrası Stuttgart Armin Veh'i postaladı.

Veh'in Wolfsburg'a gelişi 23 Mayıs 2009 idi ve görevden ayrılışı 25 Ocak 2010 oldu. Bu kısa süre içerisinde Wolfsburg, bir önceki sezon şampiyon olduğu Bundesliga'da gerileme sürecine girdi. Şampiyonlar Ligi'ndeki grubunda ise yalnızca Beşiktaş'ı geride bırakabildi ve çam sakızı tadında 3.'lükleri ile Uefa'ya devam etme şansını yakaladılar. Rakipleri Villarreal ve nasıl eleyecekleri meçhul. Bundesliga'da ise 13. sıradalar. Armin Veh'in başarısız grafiğini bir kenara bırakıp yazının başlığına da konu olan isme geçelim öyleyse...

Lorenz Günther Koestner kimdir necidir diye baktığımızda 2005-2006 Hoffenheim, 2006-2007 Rot-Weiss Essen serüvenleri sonrası Ocak 2009'da Wolfsburg II'yi çalıştırmak üzere takımın başına getirildi. Yanlış teknik adam politikası sonrası ara transferde tekrar yeni bir hocayı kulübe getirip uyum sürecinin aşılmasını beklemek yerine Wolfsburg kendi altyapısındaki hocasını bir üst takıma taşıyarak geçici bir hamle yapmış oldu. Wolfsburg onun gelişiyle de düzelmiş değil fakat Lorenz Günther'in şansına mı denk geldi nedir, çok zorlu bir fikstürden geçiyor şu an Wolfsburg. Günther'in takımın başındaki ilk maçı Hamburg deplasmanıydı ve 1-1'lik sonuçla döndüler. Bir sonraki maç ise daha zorlu bir ekiple, Bayern Münih ile olunca kaybetmekten kurtulamadılar (1-3).

Bugün ise bir diğer zor deplasman Lorenz ve takımını bekliyor olacak. Bayer Leverkusen'e konuk olacak Wolfsburg'un bu deplasmandan da galibiyetle dönmesi pek olası değil. Tam 9 maçtır kazanamıyorlar ve bugün de bir 10.'su eklenmesi işten bile değil. Tepe takımlarıyla geçen bu fikstürde son halka ise haftaya evlerinde oynayacakları Schalke maçı olacak. TSİ 16.30'da başlayacak olan Leverkusen - Wolfsburg maçını izlerken, bir gözüm de Lorenz'in üzerinde olacak. Takımda denge diye bir şey bırakmayan Armin Veh sonrası gelebilecek her türlü puan kaybı Lorenz'in üzerinde fazladan bir ağırlık oluşturmamalı. Veh'e göre çok daha az tecrübesi olan bu teknik adamın biraz önce de değindiğim gibi fikstürü de zorlu. Son olarak geçen yıl 34 maçta 69 puan toplayıp şampiyon olan Wolfsburg, bu sezon 21 maçta topladığı 25 puan ile 13. sırada.

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir