7 Şub 2010

Euro Turco 2012

Euro 2012 grup kuraları çekildi. Türkiye olarak 2. torbadan katıldığımız kurada öyle bir gruba düştük ki seyirci desteğimizin olmayacağı maç yok gibi. Avrupa'da en çok Türk göçmenin bulunduğu hemen hemen tüm ülkeler gruba toplanmış sayılır. Almanya'da 2.5 milyon, Avusturya'da 300 bin ve Belçika'da 200 bin civarında Türk yaşadığını bildiğimize göre, Türkiye'ye duydukları özlemle stadlara akın edecek gurbetçi sayısı her zamankinden daha az olmayacak orası kesin.

Gruptaki takımları şimdi kısa kısa analiz etmek yerine, ileride ayrı ayrı başlıklar altında uzunca değerlendiririz, daha da güzel olur diye düşünüyorum. Ayrıca son torbadan gelen takımın Liechtenstein, San Marino veya Andorra ayarında olmayıp bunlara kıyasla daha kuvvetli olan Azerbaycan'ın gelmesi daha isabetli oldu. Diğer zayıf son torba takımlarından biri gelseydi şayet, genel olarak gruptan çıkmaya oynayan takımların 3 puanları cepte olacaktı. Azerbaycan'ın Bakü'de olası bir zorluk çıkartması (tüm takımlara), grubun seyrini etkileyebilir. Keza Kazakistan da aynı şekilde.

Tabi bunlardan önce takımın başına kimin geleceğini ve hazırlık maçlarında takımın ne vaziyette olduğunu görmemiz gerekiyor. Uyumlu bir teknik adamla çıkılmayacak grup değil ve bu konuda herkes hemfikir olacaktır sanırım.

Genel olarak tüm gruplara baktığımda en çekişmeli geçmesi muhtemel ilk grup olarak bizim de bulunduğumuz A Grubu'nu görüyorum. Bizim dışımızda F Grubu da fena olmamış. Hırvatistan, İsrail ve Yunanistan arasında oynanacak maçlar grubun kaderini belirler.

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir