31 Oca 2010

Arsenal 1 - 3 Manchester United

2008/09 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Emirates'te 1-3 galip gelen Manchester Utd, yine aynı tarifeyi uyguladı Gunners'a, yalnızca organizasyon farkı var. Wayne Rooney yakaladığı formu bırakmıyor ve 24 haftada 20 gol atmayı başardı. Nicolas Anelka'nın geçen sezon attığı 19 golle gol kralı olduğunu düşünürsek, bu sezon kötü gidiyorlar galiba(?) dememize rağmen, bir anda eski hallerine büründüler ve takımı sırtlayan ilk isim ise Rooney.

Unutmadan, en son 20 gole ulaşan İngiliz futbolcu Andy Johnson idi. 2004/05 sezonunda Crystal Palace formasıyla Championship'te. Rooney böylece uzun süredir bir İngiliz'in atamadığı kadar gol atmış oldu Premier League'de.

Arsenal'ı zirvede görmek isteyen biri olarak, şu tabloya baktığımda ve takımların oyun anlayışlarıyla birlikte süreklilik ile beslenmeleri gerektiğini düşünerek, Chelsea'yi ligi ilk sırada tamamlama ihtimali en yüksek takım olarak görüyorum. Belki Arsenal bugün mağlup olduğu Manchester United'dan veya zaman zaman Chelsea'den göze daha hoş gelen futbol oynuyor olabilir fakat bu oyunu her alana yaymak gerekli ki burada Arsenal'ın eksikleri ortaya çıkıyor ister istemez. Neyse havlu falan atmadı daha Gunners, bakalım...

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir