21 Ara 2009

SkySports: Potansiyel Yıldızlar - 2

Genç yıldız adaylarında ilk yazıyı Scott Donnelly üzerine çevirip yazmıştım. Gelelim bir diğer yıldız adayına ya da ona artık aday demesek daha iyi olacak gibi...

Dominic Adiyiah, 20, Santrfor, Fredrikstad (Ocak'ta Milan'da)


Dominic Adiyiah şimdiden Afrika'nın en iyi genç oyuncularından biri olarak görülüyor.
20 yaşındaki santrafor Ekim ayında düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonası'nda adeta parladı.
Adiyiah Mısır'da düzenlenen bu şampiyonada sadece Gana'nın zafere ulaşmasında başrol oynamakla kalmadı, ayrıca turnuvanın gol kralı ve oyuncusu ünvanlarını da elde etti.
Mısır'daki parlayışı öncesinde de ilgileri üzerine topluyordu fakat turnuva sonrası zirve yaptı.

Milan elini çabuk tutarak Adiyiah'ı Norveç kulübü olan Fredrikstad'tan 1 milyon pound'a transfer etti ve devre arasıyla beraber Adiyiah'ın yeni kulübü Milan olacak.
Adiyiah daha şimdiden Gana'nın efsane oyuncusu Abedi Pele'yi andırıyor ve gittikçe o kaliteye yaklaşıyor. Temel özelliği bitiricilik yeteneği ve genellikle ceza sahası içinde aldığı topları doğru kullanması. Boyunun da kısa olmasından mütevellit hızlı ve bir o kadar da akıllı bir oyuncu. Başarılı bir santrafor olmasındandır ki Milan'ın yanısıra Chelsea ve Manchester United da kendisini transfer etmek için uğraşıyordu.

SkySports gözlemcisine göre (ki ben de katılıyorum);
Önümüzdeki altı ay Adiyiah için çok verimli ve parlak geçebilir. Milan'da ilk 11de forma şansı bulduğu ve bu şansı olumlu kullandığı taktirde, kolaylıkla Gana'nın dünya kupasındaki as kadrosuna da girebilir.

Son olarak kişisel yorumumu eklemem gerekirse, "Yeni bir Martins mi geliyor?" diye sormadan edemiyorum. Onun gibi kısasın, hızlısın, çevik ve yeteneklisin fakat! sonun benzemesin be evlat. Güzel günler görecek, motorları maviliklere süreceksin Dominic, bekleyip görelim.

Bir sonraki genç yetenek; Cesar Azpilicueta

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir