25 Ara 2009

Lie To Me


Bu aralar Fringe dışında yeni bir dizi arayışı içerisindeydim ve geçen hafta Lie To Me imdadıma yetişti. Öncelikle başrolde Tim Roth var, bu ayrıntı diziye bir göz atmalıyım dememe sebep oldu. Hemen Pilot bölümü oturdum izledim (resmi yayın tarihi 21 Ocak 2009) ve beğendim. Dizi şu an itibariyle 2. sezon 14. bölüm ile yoluna devam ediyor fakat! süresi çeşitli dedikodulara sebep olan bir araya girmiş. Bitti mi acaba diye araştırdığımda bitmediği ve bahar ayında geri döneceği yönünde yoğun yorumlar hakim yabancı forumlarda.

O halde geçelim dizinin konusuna... Dr. Cal Lightman(Tim Roth), insanların vücut dillerinden, davranışlarından yalan söylediklerini hatta ne sebeple söylediklerini anlamak gibi "özel" bir yeteneğe sahiptir. Bir bilim adamı olan Lightman'ın araştırmacılar ve psikologlardan oluşan polis, FBI gibi güvenlik kurumlarına yada özel şirketlere çeşitli davaların çözülmesinde yardımcı olan, danışmanlık yapan bir şirketi vardır. Tabii bu yeteneği suçluları yakalamada yardımcı olsa da kendi özel hayatına da negatif ve pozitif etkilere sahiptir. - gyulapelle(divxplanet)

Dizinin çekirdek ekibi ise şöyle...


Sonuç olarak söyleyebilirim ki zaman zaman konu sıkabilir diye düşünseniz de takip edilesi bir dizi olmuş. Birazdan ilk sezon 3. bölüm ile devam edeceğim, tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir