11 Ara 2009

Maçın Ardından: Antalyaspor 2 - 3 Galatasaray


Maça hızlı başlayan Antalyaspor, 7.Dk'da kullandığı serbest vuruşta Galatasaray defansı ofsayt taktiğini denedi denemesine fakat o nasıl bir taktik anlayan beri gelsin. Orhan Ak ve diğer 5 Antalyasporlu futbolcu boş kalınca piyango Orhan'a vurdu ve kafayla topu ağlara gönderdi. Djieouha 21.Dk'da defansın arkasına sarkıp Leo ile karşı karşıya kalınca bu golü de yedik derken, Leo'dan seken top üst direkten dışarı çıktı. Korneri paslaşarak kullanan Antalyaspor, pozisyon devamında topu Jedinak'a kesti ve ilk golün turnusol kağıdı olarak top ağlara gitti, 2-0. Açıkçası bu golden sonra sinir katsayım artarak maçı kapattım ama neyseki dayanamayıp 5 dk içinde tekrar açınca atılan golü de kaçırmamış oldum. Soldan içeriye doğru giren Kewell'ın şutu nasıl döndüyse artık direkten bir şekilde füze misali döndü ve Keita hemen 6 pas içinde önce göğüsüne aldı topu, sonrasında kale çizgisinde kafasıyla boş kaleye topu gönderdi. Dk 31 2-1.

Sonrasında zaten Galatasaray fırtınası başladı. Dk 64'te Arda'nın verdiği pası Kewell bıraktı, topu alan Elano yerden düzgün bir vuruşla Ömer'in solundan ağlara gönderdi 2-2. Bu golden 3 dk sonra Keita'nın o bildiğimiz mücadelesine tanıklık ettik. Sağ kanattan iki kişinin sıkıştırmasına aldırış etmeden içeri doğru kıvrılırken penaltı noktasına doğru topu Kewell'a gönderdi, Kewell ise bilindik klasik vuruşlarından birini yaparak şık bir gol attı, 2-3. Bu golden sonrası rölanti
vaziyette geçtiği için bir köşeye bırakabiliriz.


Maç başında yine beklenilen Galatasaray'dan uzak bir takım sahadaydı. Aslında son dönemlerdeki performans düşüşü bu maçta da karşımızdaydı yani sürpriz bir durumla karşılaşmıyorduk fakat Antalyaspor'un da oyundan düşüşüyle beraber maçı çevirmesini bildi Galatasaray. Sonuç olarak Antalya deplasmanından 3 puanla dönmek hazır ligin ilk devresi kapanırken gayet önemliydi.

Maçtan sonra Rijkaard'ın açıklamasıyla maça son noktayı koyalım...
Rijkaard: "Garip bir maçtı, 2-0 geriye düştük ama takım ruhuyla kazandık. İyi bir işe imza attık."

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir