1 Tem 2010

Wimbledon: Vera Zvonareva Finalde

Wimbledon bayanlar yarı finalinin ilk maçı Vera Zvonareva - Tsvetana Pironkova arasında oynandı. İlk sete hızlı giren ve özellikle backhandleriyle Zvonareva'yı hayli zorlayan Pironkova ilk seti 6-3 kazanmasına rağmen Zvonareva'nın tıpkı çeyrek finalde Kim Clijsters karşısında geriden gelip maçı kazanmasına engel olamayarak setlerde 6-3 3-6 2-6 kaybetmekten kurtulamadı.

Pironkova'nın kariyerinde yalnızca bir yarı final bulunuyordu, o da İstanbul Cup'tan ibaretti fakat dünyanın 82. sırasında bulunan Bulgar tenisçi özellikle servislerini geliştirdiğini buralara kadar gelerek göstermiş oldu. Maçı kaybetmesine rağmen dediğim gibi ilk servislerini oyuna sokmada çoğu tenisçiden iyi durumda ve bunun sayesinde rahat sayılar kazanabiliyor.

Vera Zvonareva'yı çok sevdiğimden midir bilemiyorum ama onun artık bu derece önemli bir turnuvada finalde boy göstermesi çok keyifli olacak. Yalnız Zvonareva'nın dikkat etmesi gereken en önemli mesele forehandleri. Clijsters karşısında fazla göze batmasa da Pironkova ile oynarken forehandlerinden dolayı basit hataları dikkatimden kaçmadı. Şu sırada oynanan bir diğer yarı final maçından gelecek rakibi Serena Williams - Petra Kvitova galibi olacağı için bu tip basit hataları minimuma indirmek zorunda, hiç değilse Wimbledon finali için.

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir