1 Oca 2010

Keisuke Honda CSKA'da

VVV Venlo'nun Eredivisie'ye çıkmasında büyük rol oynayan ve adeta burada parlayan Keisuke Honda'nın bir süredir konuşulan CSKA Moskova'ya transferi yeni yılın ilk transferi oldu. Honda CSKA ile 4 yıllık sözleşme imzaladı ve Venlo kulübüne 9 milyon € ödenecek.
"CSKA iyi bir transfere imza attı" diyebiliriz gazete manşeti mantığıyla. Fakat kulüp-oyuncu bazında düşünüldüğünde Honda gibi oyun kurma vasıflarına sahip futbolcular, Rusya'ya gittiklerinde önce afallama sürecine giriyorlar. Gittikleri takımın lig ve/veya Avrupa kupalarındaki pozisyonları, bu afallama sürecinin uzun mu kısa mı süreceğini belirleyen en büyük faktörlerden biri oluyor. 23 yaşındaki oyuncu için CSKA'nın Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etmesi ayrı bir avantaj olabilir. Honda ile Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile eşleşen CSKA'nın orta sahasındaki yaratıcılık bir kademe daha artmış olacak.

Örneğin; Krasic takımın diğer elemanlarına göre daha iyi oynayıp hemen hemen her maçında yüksek performans sergiliyor olsa da, o da insandı ve yoruluyordu. Honda'nın takıma katılmasıyla, ileri uç için araya akıllı toplar kesecek ve kanatları koşturacak bir adam daha var artık.

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir