19 Eki 2009

Şampiyonlar Ligi 3. Maçlar Genel Bakış





Bordeaux - Bayern München

A Grubunun iki yenilgisiz takımı karşı karşıya geliyor. Bayern Munich'in geçen seneki başarısız tablosundan sonra bu sene gözler daha olumlu birfutbol bekliyor açıkçası fakat Bayern'de birşeyler yine eksik gibi. Haftasonu Freiburg deplasmanından alınan 3 puan ile biraz olsun zirveye yaklaşan Bavyera ekibi, şampiyonlar liginde yenilgi görmeden gruptan çıkmak istiyor. Aslında gruba baktığımızda en zorlu rakibinin Juventus olduğunu ve evlerinde golsüz berabere kalarak bu zorlu rakibe karşı galip gelemediklerini izledik. Evlerinde alacakları bir galibiyet onları çok daha fazla rahatlatacaktı fakat olmadı. Rakip Bordeaux ise Bayern'e nazaran biraz daha ortalama kadroyla mücadele eden bir ekip. Haftasonu ligte aldıkları Auxerre mağlubiyeti bu maça nasıl yansıyacak merak konusu. Teknik detaylara inmeden genel bir değerlendirme yapacak olursak bu maçtan çok gol sesi çıkacağını düşünmüyorum. Bununla birlikte beraberlik iki takımı da üzmeyecektir. Tahminim az gollü bir beraberlik üzerine.

Sonuç: 2-1 LOST (İlk kırmızının henüz 30'da gelmesi işleri bozdu, gelirdi diye tahmin ediyorum)



Zurich - Marseille

C Grubunun tartışmasız en büyük favorisi Real Madrid'in arkasından ikinci sıra için mücadele veren ekipler sırasıyla Milan, Marsilya ve Zurich. Zurich şampiyonlar ligine evinde R. Madrid'den 5 yiyerek başladı. Bu skor sanki bize sıfır çekecek bir Zurich izlenimini bırakmış olsa da onlar bizi yanılttı ve Milan'ı deplasmanda geçen sezon olduğu gibi yine 0-1 ile geçmeyi bildiler. Bu takım San Siro'yu pek seviyor anlaşılan. Haftasonu İsviçre'de Bellinzona deplasmanına çıkan Zurich, bu zayıf rakibi karşısında sahadan 2-3 mağlup ayrıldı. Kafalar Marsilya maçında olabilir pek tabii fakat bu, mağlubiyetin bahanesi olamaz.
Marsilya cephesine geçtiğimizde grubun ilk maçında evlerinde Milan'a mağlup olduktan sonra Madrid deplasmanına gittiler ve sahadan 0-3'lık bir sonuçla mağlup ayrıldılar. Açıkçası oynanan iki maç sonrası puansız olan Marsilya'dan bundan sonraki maçlar sürecinde bir çıkış bekliyorum. İlk hedef Zurich'i gerilerinde bırakıp, daha büyük bir balık olan Milan olacaktır. Haftasonu ligte Nancy deplasmanından 3-0 gibi temiz bir skorla dönen Marsilya, Zurich engelini de üç puanla kapatacaktır. Tahminim Marsilya'nın galibiyetinden yana.

Sonuç 0-1 WON

CSKA Moskva - Manchester United

B Grubuna geldiğimizde CSKA evinde Man. Utd'ı ağırlıyor. CSKA takımının üç dört sene önceki başarılı performansından uzak olduğunu yazının hemen başında belirtmek istiyorum. Rakip Manchester da açıkçası geçen seneye göre Ronaldo'nun da takımdan ayrılışından sonra maçlarını daha zor kazandığını görüyoruz. CSKA haftasonu Spartak Nalchik deplasmanından 1-1'lik sonuç ile döndü. Büyük bir özveriyle bir İngiliz takımının karşısına hazır olarak çıkmak isteyeceklerdir ancak mevcut kadro ve performansın buna yeteceğini sanmıyorum. Rakip Man. Utd. ise haftasonu evinde Bolton'ı 2-1 ile geçerek zirve takipçiliğine devam etti. B Grubu'nda en büyük favori Manchester'ın ardından sırasıyla Wolfsburg, CSKA ve Beşiktaş geliyor. CSKA'nın amacı gruptan çıkmak yerine Europa olacaktır diye tahmin ediyorum. Amaçları gruptan çıkmak olsa dahi ulaşacakları sonuç en olumlu haliyle bakacak olursak bu olacaktır. Manchester'ın grupta yenilgi yüzü göreceğini sanmıyorum fakat Wolfsburg deplasmanının şimdiden çok zor geçeceği belli gibi. Maça dönecek olursak, CSKA'nın gol yememek adına kapanacağını ve cılız birkaç uzun topla Manchester kalesine gitmeye çalışacağını, buna karşılık yerden paslarla orta sahası daha güçlü olan Manchester'ın CSKA kalesine yaklaşacağını düşünüyorum. İlk yarı maksimum tek gol çıkar bu maçtan ve akabinde Man Utd amacına ulaşarak 3 puanı hanesine yazdırır. Tahminim Manchester United'ın gol yemeden bu maçı bitireceği, bunun yanında 0-1 ya da 0-2'lık bir sonuçla İngiltere'ye döneceği üzerine.

Sonuç: 0-1 WON ( gayet yerinde bir tahmin oldu)

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir