25 Oca 2010

Australia Open Günlüğü #3,5

Australia Open Günlüğü #3 başlıklı yazıda erkeklerde çeyrek finale kalan raketleri analiz ettikten sonra sıra geldi bayanlara. Bu başlığa da #3,5 yazarsak yanlış olmaz diye düşünüyorum. Çeyrek final öncesi Top 16 turunda eşleşen bayanları #2 numaralı günlükte yazmış olduğum için, yalnızca önemi ve sonucu büyük karşılaşmaları geçelim bu yazıda.
Caroline Wozniacki - Na Li maçının çekişmeli ve keyifli geçeceğini düşünürken, bir de Na Li'nin tur atlaması maçı sürprizle süslemiş oldu. 4 numaralı seri başı Wozniacki, 16. sıradaki Çinli raket Na Li'ye elenerek turnuvaya beklenenden erken veda etmiş oldu. Bir önceki turda Daniela Hantuchova önünde daha çok zorlanan Na Li'nin Wozniacki'yi 2-0 ile geçmesi onun adına gayet olumlu bir sonuç.
Dün gece bayanlarda seyrettiğim maç ise Venus Williams - Francesca Schiavone arasında oynanan ve Venus'un dengesiz hal ve tavırlarıyla tamamlanan maçtı. Açıkçası Venus'ün servisleri dün gece berbattı. Bu yüzden de Francesca ilk seti almayı başardı. Daha sonra toparlanan ama zaman zaman aynı dengesizliklere devam eden Venus, rakibinin sağlam pabuç olmadığından dolayı bir üst tura çıkma şansını yakaladı (2-1). Na Li'nin Francesca'dan biraz daha olumlu bir maç çıkaracağını düşünürsek, bir sürpriz daha çıkabilir çeyrek finalde. Bu turdaki maçların sonuçlarına ve çeyrek final eşleşmelerine geçelim...

✔Serena Williams 2 - 0 Samantha Stosur
Vera Zvonareva 1 - 2 Victoria Azarenka✔
Carolie Wozniacki 0 - 2 Na Li✔
Francesca Schiavone 1 - 2 Venus Williams✔
✔Justine Henin 2 - 1 Yanina Wickmayer
✔Nadia Petrova 2 - 1 Svetlana Kuznetsova
Alona Bondarenko 0 - 2 Jie Zheng✔
✔Maria Kirilenko - Dinara Safina (ilk sette çekildi)

TSİ sabaha karşı Justine Henin - Nadia Petrova ve Jie Zheng - Maria Kirilenko maçlarıyla bayanlarda çeyrek final başlamış olacak. Bu iki maç için tahminlerim; Nadia Petrova Henin'i hayli zorlar fakat Henin çok tecrübeli ve favori tabii ki. Jie Zheng ise Maria Kirilenko'nun ipini çekmeye yakın taraf bana göre.

Hiç yorum yok:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir